EEG Neurofeedback hjernetræning - video

Skrevet d. 30-5-2018 13:58:22 af Thor Oppenhagen Christensen

EEG Neurofeedback hjernetræning - video

https://pics.gomentor.com/p/id_9369__b_0__ext_jpeg__w_180/22788949_946592955504142_9046582088826488495_n.jpg

Sundhedsfaglig teknologi og hjerneforskning har siden 1980 videreudviklet neurofeedback hjernetræning og er idag godkendt til behandling af hjernen I Danmark, Norge, Rusland, England, Tyskland, Spanien, USA,


  • Hærens veterancenteret Ringsted har studeret og testet neurofeedback teknologien i over 2 år.
  • Aalborg universitet tog i 2017 hjernetræning med som semester projekt.
  • Hjørring, Aalborg, odense kommune bruger neurofeedback hjernetræning.
  • Flere skoler i landet benytter sig af neurofeedback hjernetræning.


Videnskabens interesse var at udarbejde en medicinfri metode, hvor man kan træne hjernen i at foretage bedre valg, indlære nye færdigheder, mere bevidsthed og få kontrollen over sine følelser, være mere kreativ tænkende og være mere over i sit analytiske sind.


Men for at det kunne lade sig gøre, var man nødt til at finde ud hvordan hjernen fungere og hvordan den kunne trænes medicinfrit via elektroder.     


Hjernen består af ca 100 milliarder nerveceller, der alle er forbundet via billioner af synapser. Dette komplekse kommunikationssystem af nerveceller udtrykker sig gennem frekvenser af hjernebølger, der tilsammen fungere som musikalske noder til et kompleks orkestrerede kredsløb, der skal spille samme melodi.   


Det er derfor mest hensigtsmæssigt at starte der, hvor forstyrrelserne er opstået, nemlig inde i hjernens nervekredsløb, så der kom styr på det netværk, der grundlæggende set har forstyrret hjernens tankevirksomhed.


Dette gøres ved at optage signalerne via elektroder og filtere nervesignalerne gennem et medicinsk godkendt software program, for derefter at sende resultatet tilbage til hjernen, med besked om at selvregulere sin egen nerveaktivitet.


Hvorfor det også går galt i kroppen når hjernen er overbelastet, er en forbindelse kaldet EMG.

EMG er muskelsernes tone i nervesystemet og kan sammelignes med biofeedback. Et system der tilskynder at vi kan mærke vores tanker som følelser i kroppen og fungere næremest som et negativt feedback system, der utrolig vigtigt for hjernens velbefindende. EMG måling er også en stor del af selve EEG-neurofeedback systemet.    


EEG-neurofeeback metoden er mild og helt ufarlig, fordi elektroderne kun opfanger hjernens elektriske svingninger og viser hjernen et spejl af sig selv, gennem den mønstergenkendelse systemet er designet til at viser dig.


Om klinikken

Vi startede i 2008 med at undersøge hvordan man bedst kunne bryde med sindet's ubevidste mønster, der forlængst er løbet ud af dato, men som stadig bliver flittigt brugt til at skabe hverdagen med. 


For faktum er, at sind'et er hjernens ubevidste arv og miljø program på arbejde og derfor svært at bruge til at ændre livet med, når vi kun kan mærke at vi tænker, men ikke selv bestemmer tankernes indhold fra sindet. 


Så vi skulle finde en ny metode til at komme forbi sindet og ind i det bevidst kognitive system, der relatere til analytisk tankegang. 


Dette ledte os hen på EEG-Neurofeedback / Braintap, fordi forskning har bevist, at det giver øgede kognitive fordele når der trænes direkte på hjernens nervesystem og derigennem øge den fysiske hjernes velbefindende, giver mere klarhed over sind'et og styrker kroppens sundhed.  


Vores Neurofeedback sessioner har vist sig bæredygtig, fordi det hjernen har lært, hænger ved resten af livet.  


Den personlige udvikling bør forsætte længe efter EEG-Neurofeedback træning er færdig, derfor får man en braintap og smart breathe med i prisen til ejendom. Værdi 4000 kr.     

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.