Alkoholmisbrug

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er et alkoholmisbrug?

Vinglas ligger væltet på bordet, med en tom flaske rødvin i baggrunden Alkoholmisbrug minder om alkoholafhængighed, men alkoholmisbrug handler om et forkert brug af alkohol, som har en skadelig konsekvens på menneskers liv, det være sig problemer i parforhold og forholdet til andre mennesker, arbejde og helbred. Disse symptomer på alkoholmisbrug kan indikere nødvendigheden af en behandling mod alkoholisme. 

At komme sig over alkoholmisbrug er en løbende proces, og det ved vi alt om hos GoMentor, hvilket er grunden til, at vi har online gruppe terapi og professionelle terapeuter, der er klar til at hjælpe dig, når du har mest brug for dem.
Det første og vigtigste at gøre i forbindelse med alkoholmisbrug er at indrømme, at man har et problem. Hvis du læser symptomerne på alkoholmisbrug nedenfor, kan det være, at du kan nikke genkendende til noget af det. Du vil måske være interesseret i, hvad vi kan tilbyde dig hos GoMentor med hensyn til behandling for alkoholmisbrug. 

Symptomer på alkoholmisbrug

Da alkoholmisbrug stammer fra alkoholafhængighed, kan symptomerne på de to lidelser ligne hinanden:

 • Tolerans, hvilket nødvendiggør et konstant større behov for alkohol for at opnå samme rus.
 • Blackouts efter indtag af alkohol
 • Abstinenser
 • Asocial og destruktiv adfærd
 • Problemer med andre aspekter i livet som f.eks. forholdet til andre mennesker og problemer med karrieren.

Hvis disse symptomer lyder bekendt, så kan alkoholmisbrug være et større problem i dit liv, end du hidtil har antaget. Selvom du tror, at det er nemt at holde op med at drikke på et hvilket som helst tidspunkt, så kan det alligevel være, at tiden er den rette til at få hjælp til misbruget.

Behandling af alkoholmisbrug

Behandling af alkoholmisbrug kan strække sig over længere tid, og det skal helst gøres på en måde, der har dokumenteret effekt på misbrug. Hos GoMentor kan du få online terapi med terapeuter, der er specialiserede i alkoholmisbrug, og dette er en gavnlig måde at få hjælp uden at skulle sætte livet på standby. Det første skridt er at indrømme, at man har et problem, og dette kan ofte være den sværeste del i at overvinde misbruget. Hvis du kommer så langt, så kan GoMentor hjælpe dig med den behandling, du har brug for. Online terapi kan give dig det nødvendige skub, så du kan komme i gang med at komme dig over misbruget og få dit liv tilbage. 

Definition af Alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug er et forbrug af store mængder alkohol, også selvom dette har en skadelig effekt på mennesker psyke og fysik, helbredet samt på forholdet til andre mennesker. Symptomer på alkoholmisbrug er helbredsproblemer, problemer med autoriteter samt følelsesmæssige problemer blandt andre.

Symptomer på / Grunde til Alkoholmisbrug

 • Helbredsproblemer
 • Forsømme ansvar
 • Problemer med at holde sig inden for lovens rammer
 • Drikke for at slappe af
 • Udvikle alkoholtolerans
 • Drikke når man er alene 
 • Depression

Alkoholisme

Et overdrevent, kompulsivt behov for at drikke alkohol har en altoverskyggende påvirkning på nogle menneskers liv. Ofte er der nogle psykiske forstyrrelser til grund for alkoholisme, men selve alkoholismen fører også til mange andre problemer. Symptomer på alkoholisme kan være helbredsproblemer, problemer i forholdet til andre mennesker, problemer med at holde sig inden for lovens rammer samt fysiske abstinenser, når rusen forsvinder.

Ved at kende disse signaler samt ved at indse, at der muligvis er et problem med alkoholisme, har du en bedre chance for at blive behandlet og komme af med din afhængighed. Hos GoMentor kan du finde professionelle terapeuter, der kan hjælpe med at se, om alkoholisme er et problem i dit liv.

Symptomer på alkoholisme

Nedenfor ses de mest almindelige symptomer på alkoholisme, og de kan være behjælpelige, når man skal finde ud af, om alkoholisme er et alvorligt problem i ens eget liv. 

 • Tolerans – Hvis du konstant har brug for større mængder alkohol for at få den samme rus, er det et tegn på, at alkoholisme er et alvorligt problem i dit liv.
 • Abstinenser – Hvis du oplever fysiske gener, når rusen forsvinder, eller når du holder op med at drikke, så er det et tegn på, at du er ved at blive afhængig af alkohol.  
 • Miste kontrollen – Alkohol svækker dømmekraften, og mange alkoholikere kommer nemt i problemer med loven på grund af dette.
 • Andre symptomer såsom manglende evne til at stoppe drikkeriet, opleve blackout samt at lyve om drikkevaner er andre tegn på, at der er tale om alkoholisme. 

Behandling af alkoholisme

Vejen til et sundere liv fri for alkohol kan være lang og farlig, men du er ikke alene om det. Med rådgivning og terapi hos professionelle terapeuter via GoMentor kan du lære om problemer forbundet med alkoholisme, samt hvad du skal gøre for at få et normalt liv igen. Hos GoMentor ved vi, at det er en løbende proces at blive fri for alkoholisme, og netop derfor har vi online terapi, samt et selvhjælps forum hvor du kan tale med andre, som gennemgår de samme problemer. Med online terapi på GoMentor.com vil behandlingen af din alkoholisme blive nemmere. 

Definition af Alkoholisme

Alkoholisme er et kompulsivt behov for at drikke (for meget) alkohol. Der er mange tegn og symptomer på alkoholisme såsom helbredsproblemer, sociale problemer og ødelæggende adfærd. Terapi som fokuserer på adfærdsmønstre kan hjælpe med at bryde den onde afhængighedscirkel.

Symptomer på / Grunde til Alkoholisme

 • Helbredsproblemer, især med leveren
 • Asocial og uansvarlig opførsel
 • Fysiske men på grund af abstinenser
 • Forsømme ansvarsområder 

Alkoholforgiftning

Selvom det ofte er sjovt at mærke rusen fra alkohol, så kan alkoholforgiftning i nogle tilfælde føre til problemer med alkoholafhængighed og misbrug. Forgiftningen skyldes hovedsageligt stoffet ethanol, hvilket har en depressiv effekt på visse områder af hjernen, hvilken kan føre til et ændret humør.
Jo mere alkohol man indtager, desto mindre er hjernen i stand til at fungere optimalt. Alt afhængig af vægt og tolerans, så kan alkoholforgiftning i værste tilfælde have døden til følge. Derfor kan alkoholisme og den manglende evne til at kontrollere indtaget af alkohol være et alvorligt problem. Ikke kun på grund af de symptomer, du kan mærke i din dagligdag, men også på grund af faren for at dø som følge af forgiftningen.

Tegn på alkoholforgiftning

Her er nogle af hovedsymptomerne på, at en person kan have fået en alkoholforgiftning. 

 • Fysiske forringelser – alkoholforgiftning vil forårsage fysiske gener lige fra sløret tale til besvær med at stå og gå
 • Forværret dømmekraft – Når man har fået en alkoholforgiftning, så er en forværret dømmekraft og dårlige valg, udover fysiske forringelser, tegn på en forgiftning.
 • Forvirring – En person som er desorienteret og ikke ved, hvor han er, eller hvordan han er kommet derhen, kan være havnet i den situation på grund af alkohol.

Farer ved alkoholforgiftning

Selvom følelsen af at være afslappet, når man er påvirket af alkohol, er dejlig, så er bivirkningerne ved alkoholforgiftning så alvorlige, det de overskygger de gode, kortvarige følelser. Den underliggende grund til at blive afhængig af alkoholforgiftning er som regel mentale problemer, men der er andre farer i forbindelse med alkoholforgiftning, selvom man ikke bliver afhængig. Eksempelvis kan den manglende dømmekraft føre en ud i en række problemer. Alkoholforgiftning kan altså have en negativ indflydelse på dit liv, lige fra helbredsproblemer til problemer på arbejdet. Det værste er dog faren for at dø af alkoholforgiftning.

Få hjælp til din alkoholforgiftningsafhængighed

Selvom rusen ved alkohol for de fleste er en sjov oplevelse, så er alkoholforgiftning forbundet med mange alvorlige bivirkninger, der kan skade dig og dine nærmeste. Mange bliver afhængige af alkoholforgiftning, da mange lider af alkoholmisbrug. Hos GoMentor ved vi, hvor vigtigt det er at få hjælp til at overvinde denne afhængighed, og dette er grunden til, at vi har professionelle terapeuter med et stort kendskab til alkoholforgiftning, og de ved, hvordan denne lidelse kan føre til andre problemer i dit liv. Du behøver ikke at gå igennem behandlingen alene. 

Definition af Alkoholforgiftning

Når en persons toleranceniveau for alkohol bliver overskredet, og alkoholen begynder at nedsætte forskellige sanser, får vedkommende en alkoholforgiftning. Symptomer på dette kan være sløret tale, nedsat motorik og i nogle tilfælde aggressiv adfærd. Alkoholforgiftning kan ikke behandles, men hyppig forgiftning kan være et tegn på alkoholafhængighed eller misbrug.

Symptomer på / Grunde til Alkoholforgiftning

 • Sløret tale
 • Nedsat motoriske evner 
 • Hukommelsestab
 • Desorientering 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.