Psykoterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 29-11-2021

Reviewer Troels Sletved (Admin)

PsykoterapeutHvad er en psykoterapeut?

En psykoterapeut er en professionel behandler, der, via psykoterapeutiske samtaler, hjælper mennesker gennem bl.a. kriser, stressangstdepressionskilsmisseseksuelle problemer og parforholdsproblemer. Det kan både foregå i form af individuel terapi, parterapi, familieterapi og gruppeterapi, alt efter klientens behov og ønsker. Uanset baggrunden og hvilken form for terapi man ønsker, er der altid en psykoterapeut til dig, så du kan genskabe livsglæde og få balance i hverdagen.

Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetode og består af regelmæssige samtaler i forløb af varierende varighed. Til brug i terapien er endvidere udviklet flere metoder, såsom kropsterapi, oplevelsesorienteret terapi, jungiansk analyse, familieterapi, drømmeanalyse, gestaltterapi, tegneterapi, hypnoterapi, fobitræning, samlivsterapi (sexterapi), musikterapi og transaktionsanalyse. De fleste psykoterapeuter benytter flere end en metode. Forløbet med psykoterapeuten varierer, alt efter hvor ofte du har behov for at mødes eller tale online. Læs mere her om danske psykoterapeuter. 

Find den rette psykoterapeut

En psykoterapeut har ofte en grunduddannelse inden for social- og sundhedsvæsenet, såsom sygeplejerske, læge, psykolog, pædagog, fysioterapeut, præst, lærer eller ergoterapeut. Titlen "psykoterapeut" er generelt ubeskyttet og kan dermed anvendes af enhver, uanset uddannelse – det kan således være en idé at undersøge, om psykoterapeuten har gode anbefalinger, er medlem af en organisation eller forening (eksempelvis Dansk Psykoterapeutforening, ID Psykoterapeutforeningen m.fl.) eller fremstår professionel i tekst og billede. Der findes nemlig en beskyttet titel, der hedder "registreret psykoterapeut", som er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. Sundhedsstyrelsen), hvilket man kan få efter et intenst arbejde med Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP). Undersøg derfor først de forskellige psykoterapeuters erfaringer og kompetencer, så du på den måde nemmere kan finde den rette terapeut til dig og føle, du er i gode hænder. 

Nederst på siden finder du en oversigt over psykoterapeuter på GoMentor, eller du kan søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Hvis du ønsker online terapi eller online coaching med en psykoterapeut, kan du se på den enkelte mentor profil, om vedkommende tilbyder online-videosamtaler eller er en del af vores skriftlige terapiordning, GoMentor 24/7.

Find her en god psykoterapeut nær dig:


Få hjælp af en psykoterapeut

Frederik Engels Gertrud Lykke Karen Hastrup Christine Grøntved
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.