Mindfulness instruktør

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Mindfulness instruktørHvad er en mindfulness instruktør?

En mindfulness instruktør kan være en coach, terapeut eller psykolog, der har uddannet sig specifikt inden for mindfulness og meditation. Uddannelserne for mindfulness instruktører kan variere meget, afhængigt af varighed og hvor uddannelsen er taget. Det er derfor altid relevant at se på den enkelte mentors profil og baggrund for at finde den rette til dig.

Der findes to forskellige metoder inden for mindfulness - MBCT (mindfulness-baseret kognitiv terapi) og MBSR (mindfulness-baseret stress reduktion). Søger du en mindfulness instruktører, er det derfor relevant at se på din situation, og hvad du har brug for hjælp til, for at kunne vælge netop den metode, der passer bedst til dig.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness handler om bevidst opmærksomhed og nærvær. At være til stede her og nu – og ikke have sine tanker alle mulige andre steder. At praktisere mindfulness kan gøre det lettere for dig at administrere din tid samt at fokusere på det, du synes er vigtigt. Det er således et godt middel mod bl.a. stress, depression og angst.

Mindfulness - og mentaltræning - er en god behandlingsform mod:

Mindfulness indebærer typisk øvelser som meditation, hvor man træner sit sind med fokus på tanker, følelser og kropsfornemmelser. Her er formålet at lære at styre sit sind og kunne kontrollere sine tanker, så de ikke går ind og styrer ens nærvær og opmærksomhed. På den måde træner man sig selv til i højere grad at være til stede i nuet ved ikke at lade dine automatiserede tankemønstre, domme og vurderinger gå ind og styre en. Dermed opnår man:

  • Ro og balance i sindet
  • Bedre dømmekraft
  • Kontrol over egne tanker, følelser og handlinger
  • Mere accepterende i sin eksistens og sit forhold til omverdenen

Find den rette mindfulness instruktør

Nedenfor kan se du oversigten over de mentorer, der er uddannede mindfulness instruktører hos GoMentor. Læs mere på deres profiler for at se den enkeltes erfaring og metoder. Gennem et mindfulness-forløb lærer du at træne mindfulness, bl.a. via meditation samt opmærksomheds- og nærværsøvelser. Denne metode udbydes også som online terapi med GoMentor som platform.

Få hjælp af en mindfulness Instruktør

Bettina Østrand Rikke Rask Møller Gitte Grøndahl Marianne Høgh
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.