Coach

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Coach

Hvad er en coach?

Coaching er en fortrolig dialog, der foregår ved enten personligt møde eller online. Din coach har tavshedspligt og må ikke videregive nogle af de oplysninger, der kommer frem i en coachingsession. Det er netop med til at gøre coaching personligt og styrker relationen, så man i højere grad bør føle sig tilpas til at åbne op og være forberedt på at skulle ændre sig. Det kan være personlig udvikling, økonomiske problemer, dating, stress, eller at du gerne vil tabe dig. Uanset om du gerne vil forbedre dig eller overkomme nogle udfordringer, er der altid en coach til dig.

Hvordan foregår coaching?

Coaching praktiseres i form af forskellige spørgeteknikker og spørgemetoder, der benyttes således, at du selv finder frem til en løsning af dit problem. Det handler, med andre ord, om, at du opdager og udnytter dit eget potentiale. Det skal dog ikke opfattes som rådgivning, da din coach ikke giver dig konkrete råd til at løse dine udfordringer. Coaching kan være en hjælp til at finde ud af, hvad du vil - hjælpe dig med at erkende, hvad der forhindrer dig i at opnå det, du gerne vil, samt støtte dig i at overkomme forhindringerne og opnå det, du ønsker dig. På den måde er coachen med til at give dig motivation og genskabe livsglæde, så du får mere overskud og kreativitet til, hvordan du kan styrke dig selv fremadrettet.

Du er ekspert i dit liv – og dermed den bedste til at rådgive i forhold til dine erfaringer, evner og personlige værdier. 

Find den rette coach

Der kan ikke gives en samlet beskrivelse af, hvilken uddannelse man skal have for at måtte kalde sig coach, da der her ikke er en overordnet styring. Uddannelserne er således af forskellig varighed og intensitet, hvor det bedste derfor vil være, at du selv undersøger undervisningstimer og -dage, hvad den aktuelle coachs uddannelse indeholder, hvor mange timers træning, der indgår, og om den er anerkendt af nationale eller internationale organisationer. Hos GoMentor har vi forskellige professionelle coaches med speciale inden for en bred vifte af områder, der kan hjælpe dig, uanset baggrunden. Du kan finde den rette coach til dig ved at klikke på 'Find ekspert' eller se på listen nedenfor. Hvis du ønsker online coaching, kan du også tilmelde dig GoMentor 24/7, hvor du kan skrive fortroligt med en coach, vi matcher dig og dine behov med.

Har du i stedet brug for hjælp fra en psykolog eller en psykoterapeut, kan du også finde det via vores søgefunktion. Er du i tvivl om, hvilken hjælp du har brug for, kan du også altid kontakte GoMentor support på support@gomentor.com.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.