Parterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 17-9-2020

Reviewer GoMentor

Et par bestående af en mand og kvinde sidder i en sofa og smiler sødt til hinanden, imens de modtager terapi fra en parterapeut Hvad er en parterapeut?

En parterapeut arbejder sammen med par, der har et ønske om hjælp til at få parforholdet til at fungere - typisk i forbindelse med parforholdsproblemer. Det kan vedrøre kommunikationsproblemer eller problemer med sexlivet, hvor rådgivning kan udstyre jer med de redskaber, der skal bruges til at bearbejde dem, både før og under forholdet. Parterapi bruges til at hjælpe par med at blive bedre til at håndtere de problemer, der måtte opstå i løbet af deres forhold. Faktisk kan det også være givende, hvis et forhold brydes, da begge parter kan blive bedre rustet til den følelsesmæssige rutsjetur, det kan medføre.

Et parforhold i krise kan være et resultat af eksempelvis:

 • Utroskab
 • Manglende kommunikation
 • Manglende eller dødt sexliv
 • Et ønske hos den ene om at lave om på den anden
 • Misbrugsproblematikker (alkohol, narkotika, arbejde og lignende)
 • Penge
 • Skænderier
 • Magtkampe
 • Kedsomhed
 • Børnene har problemer
 • Uenighed omkring opdragelse af børn

En parterapeut – evt. online parterapi – kan her være en rigtig god sparringspartner, der kan hjælpe parret videre, sammen eller på en god måde hver for sig. Andre par vælger at opsøge en parterapeut forebyggende eller med et ønske om et endnu bedre samliv med partneren.

Hvordan foregår parterapi?

Hvad enten man er et nyslået par, eller har været sammen noget tid, og pludselig er begyndt at opleve problemer, kan parterapi være gavnligt. Afhængigt af den pågældende situation aftales tid og sted med den enkelte parterapeut, efter dit eller jeres behov. Det foregår typisk som en proces med flere sessioner, alt efter jeres situation. Her er det muligt at aftale personlige samtaler ved fysisk fremmøde eller få online terapi via GoMentor - eller en kombination. På den måde kan du eller I få råd og vejledning, hvor og hvornår det passer jer. Her vil parterapeuten give jer nogle konkrete værktøjer til at forbedre forholdet, genskabe gnisten eller hjælpe jer med at komme bedst muligt gennem et brud.

Find den rette parterapeut

Når man har parforholdsproblemer eller blot vil forberede sig på at håndtere fremtidige udfordringer, kan parterapi være behjælpeligt. Når det vedrører en personlig og privat relation, som det netop er at være i et parforhold, er det vigtigt, man føler sig tryg ved sin terapeut. Derfor anbefales det, at du ser på terapeuternes anbefalinger og baggrunde, herunder erfaring og uddannelse. En parterapeut uddannelse kommer i mange varianter, alt fra enkelte kurser til selve uddannelsen, som tager op til 4 år. Nogle kombinerer den også med en sexolog uddannelse, da disse suplerer hinanden godt. Hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, som kan hjælpe med parterapi, uanset hvilke udfordringer og baggrunde I måtte have.


Nedenfor finder du oversigten over parterapeuter hos GoMentor, eller du kan klikke på 'Find ekspert'-knappen for en mere specifik søgning. Du er også altid velkommen til at kontakte GoMentor support på support@gomentor.com, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en anden type hjælp - f.eks. fra en psykolog eller en psykoterapeut.

Få terapi med en parterapeut

Michelle Poulsen Gurli Thomassen Bettina Østrand Susanne Schatz
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.