Sexolog

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Sexolog

Hvad er en sexolog?

En sexolog er en terapeut, der, via forskellige terapiformer, kan rådgive og give dig personlig indsigt i sexologiske problemstillinger. Det kan skyldes manglende selvværd og selvtillid hos en af parterne eller opstå periodevist, hvis gnisten forsvinder, man får børn, eller den ene eller begge parter oplever stress, angst eller depression. Der er mange årsager til, at der kan opstå seksuelle udfordringer i parforholdet - men lad ikke dette tage modet fra jer. Med en sexolog er det muligt at komme til bunds i de bagvedliggende faktorer, der spiller en rolle i problemerne. På den måde kan I få vejledning og redskaber til at komme godt videre og få sexlivet på rette spor igen - eller gøre det bedre!

Typiske seksuelle problemer kan være:

 • Nedsat eller manglende sexlyst – Mangel på seksuel lyst eller seksuelle fantasier
 • Seksuel aversion – Undgåelse af sex, som typisk skyldes alvorlige problemer i parforholdet. Mulighed for seksuelt samleje kan forårsage panikanfald hos den ene eller begge parter

 • Kvindelig seksuel dysfunktion – Problemer, kvinden har med vådhed og hævelse af kønsdele under samleje

 • Erektil dysfunktion – Mandens manglende evne til at få erektion

 • Hæmmet orgasme hos kvinden – Manglende evne for en kvinde til at opnå orgasme

 • Hæmmet orgasme hos manden – Manglende evne til at få aktive orgasmer

 • Præmatur ejakulation – Problemer med for hurtig sædafgang hos manden

 • Dyspareuni – Fysisk eller psykisk smerte under samleje

 • Vaginisme – Ufrivillige spasmer i musklerne omkring vagina

 • Øget seksualdrift – Tidligere kaldt nymfomani, en persons besættelse om tanken om seksuel aktivitet, hvilket kan være ødelæggende for resten af deres tilværelse

 • Uspecificeret seksuel dysfunktion – Når en person udviser symptomer fra to eller flere seksuelle dysfunktioner, men årsagen ikke kan fastsættes til én

Genkender I nogle af ovenstående symptomer, vil det være en god idé at opsøge en sexolog - eller en parterapeut - med speciale eller erfaring inden for det, I ønsker hjælp til.

Find den rette sexolog

Uanset om du er single eller i et parforhold, kan sexologisk rådgivning styrke dig i din seksuelle identitet og hjælpe dig videre i din udvikling. En sexologisk samtale forudsætter viden om og interesse for kommunikation, seksuelle problemstillinger og parterapi, som opnås gennem uddannelse og klinisk erfaring. I junglen af sexolog- og parterapeut-titler, kan det være svært at finde den terapeut, der passer til dig, og som du føler dig tryg ved i et rådgivningsforløb. Da sexologtitlen ikke er beskyttet, er der ingen formelle krav til uddannelsesbaggrund eller terapeutisk erfaring. Derfor anbefales det at vælge en behandler, der enten er medlem af Dansk Forening for Klinisk Sexolog (DACS), er lægeeksamineret eller certificeret sexolog og medlem af Dansk Sexolog Forening (DSF), eller uddannet psykolog eller psykoterapeut med speciale i sexologiske problemstillinger. Dette sikrer dig i forhold til etik, klientrettigheder og kvalitetssikring af sexologens uddannelse.

Se oversigten over GoMentors sexologer nedenfor eller søg mere specifikt under 'Find ekspert'. Du er også altid velkommen til at kontakte GoMentor support på support@gomentor.com, hvis du ønsker hjælp til at finde den rette mentor - uanset om det er en sexolog eller måske en psykolog, psykoterapeut eller coach.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.