Nedsat eller manglende sexlyst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Nedsat eller manglende sexlyst

Mangler du din sexlyst?

Nogle mennesker har en mere seksuel natur end andre, men hvis mangel på seksualdrift eller seksuelle fantasier har en negativ effekt på en persons liv kunne det være et tegn på nedsat eller manglende seksuallyst. Mens dette for nogen ikke synes at være et stort problem, kan det forårsage interpersonelle problemer for andre, hvilket kan føre til mentale lidelser såsom depression. Pga. risikoen er det vigtigt at søge behandling for nedsat eller manglende seksuallyst hvis symptomerne skulle opstå. Vi har en moderne metode til online behandling for denne og mange andre seksuelle lidelser her hos GoMentor.dk. Vi kan hjælpe.

Årsager til nedsat eller manglende seksuallyst

Nole er påvirkede under ungdomsårene, men lidelsen kan også opstå i en voksen alder. Stress menes at være en af de store årsager selvom om tidligere traumatiske oplevelse eller kulturel undervisning også kan øge risikoen for denne seksuelle dysfunktion. De eksakte årsager varierer fra person til person, hvorfor det er vigtigt at finde den rette behandlingsform. Uanset årsagen, er symptomerne på nedsat eller manglende seksuallyst temmelig ens. De varierer dog en smule fra person til person.

 

 

Symptomer på hyperaktiv seksualdriftslidelse

Mens de fleste personer oplever op og nedture hvad angår seksualdrift, har folk med nedsat eller manglende seksuallyst vedblivende mangel på interesse for (eller endda væmmelse ved) seksuel aktivitet. Når mangel på seksualdrift begynder at forårsage parforholdsproblemer eller tanken om samleje forårsager panikanfald, kan det være tid til at få en korrekt diagnose. Ignorering af symptomerne på nedsat eller manglende seksuallyst vil ikke få disse til at forsvinde og kan derimod gøre dem værre. Hvis denne seksuelle lidelse bliver diagnosticeret er det anbefalet af få behandling.

Behandling af nedsat eller manglende seksuallyst

Årsagerne til problemet burde veje tungt i et hvert behandlingsprogram for nedsat eller manglende seksuallyst. Derfor har vi tilknyttet terapeuter som specialiserer sig i seksuelle lidelser her hos GoMentor.dk. Online terapi og rådgivning kan tilbyde støtte og vejledning som er behøvet for at mindske de negative effekter af en seksuel lidelse. Online behandling af nedsat eller manglende seksuallyst er relativ nyt, men det kan være en effektfuld måde til at få den behøvede hjælp. Seksuelle dysfunktioner kan være pinlige at tale om, hvilket er en anden årsag til at online behandling vi GoMentor.dk er en god behandlingsmetode.

Seksuel aversion

Hovedforskellen mellem seksuel aversion og nedsat eller manglende seksuallyst er at den første indeholder faktisk undgåelse af seksuelle situationer. På samme måde kan tanken om samleje forårsage ekstrem angst eller panikanfald. Lidelsen kan være livslang eller kun vise sig med bestemt partner eller i bestemte situationer, eller i alle situationer med alle partnere. Traumatiske seksuelle oplevelser menes at kan spille en rolle i forhold til fremkomsten af lidelsen. Her hos GoMentor.dk, har vi tilknyttet uddannede terapeuter som specialiserer i seksuelle lidelser og som kan hjælpe. Først, her er nogle flere årsager, symptomer og farer ved seksuel aversion.

Årsager til seksuel aversion

Ikke meget vides om det eksakte væsen af denne seksuelle dysfunktion, men traumatiske oplevelser vedrørende seksuelt misbrug synes at være en fælles årsag til dette problems opståen i en persons liv. Andre problemer kan være fysiske af natur. For eksempel kan hormonelle ubalancer være årsagen til forringelse af seksuallyst. Andre mindre årsager til seksuel aversion kan være stress, stofmisbrug eller frygt for graviditet.  Uanset den konkrete årsag er der visse tegn som viser sig hos folk med en seksuel dysfunktion.

Symptomer på seksuel aversion

Nogle mennesker har naturligvis perioder i deres liv hvor de ikke har lyst til seksuel aktivitet eller nydelse, men når denne mangel på lyst varer lang tid eller begynder at have alvorlige konsekvenser i en persons liv, kan det være tegn på en seksuel aversion. Hvis angst og andre symptomer forbundet med panikanfald før, under eller endda ved tanken om seksuel aktivitet, kan det tyde på at seksuel aversion er problemet. Ignorering af symptomerne på seksuel dysfunktion vil ikke få dem til at forsvinde og kan endda gøre dem værre.

Behandling for seksuel aversion

Det er vigtigt at håndtere roden af problemet såvel som de symptomer der opstår – både fysiske og psykologiske. Dette er hvorfor man kan få komplet online terapi for seksuel aversion via GoMentor.dk. Vi kombinerer uddannede terapeuter, som specialiserer sig i seksuelle lidelser, med online rådgivning som udnytter Internettets informationsmuligheder. Kombinationen af traditionel psykoterapi og moderne teknologi er en god måde at blive behandlet for seksuel aversion, når og hvor dette er behøvet. Et sundt sexliv er del af den menneskelige oplevelse og øger livskvaliteten, hvilket er grunden til at denne behandling er behøvet.

Få hjælp til at øge sexlysten

Frederik Engels Inge Merete Søndergaard Bettina Østrand Hanne Kløvborg
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.