Hvordan er dit sex liv?

Skrevet d. 30-5-2020 20:00:13 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Er du bevidst om, at usikker sex er en af de største dræbere?

I snit dropper hver anden kondomet; og konsekvensen af ubeskyttet sex kan være kræft eller AIDS. Dødsfald årligt er 160 danskere med en sex relateret diagnose. Årsagen er at mange tror at kønssygdomme er harmløse.

MEN tror om usikker sex rammer ind på en top 10 risiko, der dræber.

Størstedelen skyldes HPV – virussen, som kan udvikle sig til livmoderhalskræft – eller hals-, hjerne kræft, hvis du har dyrket oral sex…

Er du klar over at andre kønssygdomme som gonorré, klamydia og syfilis også stiger. Årsagen til spredning af kønssygdommene følges med de oftere skiftende partnere – hvor mange enlige er det nu vi er i lille DK?

Så måske vi skulle overveje at få gang i 80-90’ernes ”gummi –reklamer” for her er lidt fakta uden kr/øre delen; men det kræver vist ikke den store lommeregner for at se de STORE samfundsmæssige besparelser der er ved, at bruge kondom, hvis du har skiftende partnere, vel?

# 160 dødsfald årligt relateres til usikker sex

# Livmoderhalskræft ligger som nr. 1; efterfulgt af HIV/AIDS

# 7.192 indlæggelser om året skyldes usikker sex

# Ca. 100.000 af de besøgende på sygehuset er relateret til usikker sex

# Langt flere kvinder end mænd dør af usikker sex

# Infektion med HPV virus på kønsdelene er mere reglen end undtagelsen (Idé: GOD hygiejne)

# 80 % af seksuelt aktive kvinder vil på et tidspunkt i deres liv blive smittet

# HPV smitter primært ved seksuel kontakt (måske derfor der aldrig er fundet livmoderhalskræft hos en nonne?!)

# 689 var smittet i 2012 og 3.168 registrerede Gonorré tilfælde i 2017

Bakterier kan sætte sig andre steder og her medføre sterilitet for piger, eller risiko for kræft for begge parter; hvis de sætter sig fx i skeden, halsen, svælget, mandlerne, i munden, urinrøret, i endetarmen. Bakterierne overføres ved slimhindekontakt, så kan I selv forestille jer hvor, hvordan og hvornår du er i risiko, hvis du ikke beskytter dig selv.

Alt godt til dig- og har du lyst til en uforpligtende snak er du altid hjertelig velkommen til at kontakte mig.

Med taknemmelighed Christin

(kilde: sundhedsstyrelsen)

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.