Jager du også din partner for at få sex?

Skrevet d. 2-10-2022 18:50:48 af Michael Fray - Sexolog, Parterapeut

Sådan holder du op med at jagte din partner og i stedet at nyde intimiteten.


En af de mest almindelige klager, som jeg hører fra par, er, at de ikke har nok sex. Normalt vil den ene partner sige, at de føler, at de "jager" deres partner rundt og forsøger at få dem i rette humør, men det føles som en tabt sag. Hvis dette lyder bekendt, er det på tide at træde et skridt tilbage og revurdere dit syn på sex


Sex skal være intimt, sjovt, spændende, frækt og ikke bare mekanik.

Den første ting, du skal forstå, er, at god sex ikke sker ved et tilfælde. Det kræver to mennesker, der begge er investeret i at gøre det behageligt for begge parter. Det betyder, at du skal være nærværende og lydhør over for din partners behov og ikke kun fokusere på din egen orgasme. Ja, orgasmer er dejlige, men de skal ses som et lykkeligt biprodukt af en god seksuel oplevelse, ikke som alfa og omega.

Tænk over det på denne måde: Når du laver et dejligt måltid mad til din partner, fokuserer du så på at få maden fra tallerkenen til munden så hurtigt som muligt? Nej, du tager dig tid, nyder hver bid og sørger for, at de nyder oplevelsen lige så meget som dig. Det samme princip gælder for sex. Bare fordi der er penetration involveret, betyder det ikke, at det behøver at blive forhastet. Faktisk kan det at tage tingene langsomt ofte føre til mere fornøjelig og længerevarende sex.

Så hvordan kan du gøre sex mere intimt?

Den bedste måde at gøre sex mere intimt på er faktisk ret enkel: kommunikation. Tal med din partner om, hvad de kan lide og ikke kan lide, hvad der tænder dem, og hvad der ikke gør. Vær lydhør over for deres behov, og vær opmærksom på deres kropssprog under sex. Og vigtigst af alt: Vær ikke bange for at dele dine egne ønsker med dem! God kommunikation er nøglen til ethvert sundt forhold, også et seksuelt forhold

Konklusion

Hvis du finder dig selv i færd med at "jage" din partner rundt og forsøge at få ham/hende i humør til sex, er det på tide at genoverveje din tilgang. Sex bør være en intim oplevelse mellem to mennesker, der begge er investeret i at gøre det behageligt for hinanden. Det betyder, at du skal være nærværende og lydhør under sex, kommunikere åbent om ønsker og grænser og fokusere på intimitet frem for orgasmer. Med en lille indsats kan du forvandle kedelig mekanisk sex til en oplevelse, som I begge vil nyde langt mere.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.