10 tips til at bevare gnisten i parforholdet

Skrevet d. 3-6-2022 12:25:16 af Michael Fray - Sexolog, Parterapeut

Sådan bevarer I gnisten i parforholdet

Mange spørger ofte hvordan de bedst bevarer gnisten (eller finder den igen) i parforholdet.


Her er 10 af mine bud på hvordan man holder parforholdet sundt og friskt <3 


1. Find ud af, hvad der tænder din partner. Hvad får dem til at føle sig elsket og værdsat? Når du ved, hvad der tænder dem, kan du sikre dig, at I begge får det, I behøver for at føle jer lykkelige.


2. Vær ærlig om dine behov. parforhold er ikke altid lette - der vil være ups and downs. Men hvis I er ærlige om, hvad I føler og tænker, kan I arbejde sammen for at løse problemerne.


3. Giv hinanden plads til at være unikke mennesker. Vi er alle forskellige, og vi har alle behov for at udfolde os på vores egen måde. Giv din partner plads til at være den, de er, og respektér deres behov.


4. Husk at have det sjovt. Parforhold er ikke kun alvor - det skal også være sjovt! Find ud af, hvad der får jer begge til at grine, og gør det ofte.


5. Vær taknemmelig. Husk at sige tak, når din partner gør noget for dig. At vise taknemmelighed er en vigtig del af at fastholde gnisten i parforholdet.


6. Tag ansvar for dine egne handlinger. Ingen parforhold er perfekte, men det er vigtigt at tage ansvar for dine egne handlinger. Hvis du gør noget, du ikke bryder dig om, så sig undskyld og lav om på det.


7. Kommuniker. Parforhold handler om at kommunikere - så sørg for at snakke åbent og ærligt med din partner. Hvis I har problemer, skal I tale om dem, så I kan finde en løsning sammen.


8. Giv hinanden massage. Massage er en fantastisk måde at vise din partner, at du elsker og respekterer dem. Det er også en afslappende måde at styrke parforholdet på. Husk også at kysse ofte og gerne længe.


9. Gør noget specielt for din partner. parforhold handler ikke kun om at tage sig af hinanden - det handler også om at gøre noget specielt for dem. Vis, at du bekymrer dig, og gør noget ud af at forkæle din partner.


10. Husk at sige "jeg elsker dig". parforhold handler ikke kun om at føle sig elsket - det handler også om at sige det. At sige "jeg elsker dig" til hinanden ofte, er en fantastisk måde at styrke parforholdet på.


Håber I vil få glæde af ovenstående tips. I er altid velkomne til en gratis forsamtale hos mig. Fx om udvikling af parforholdet - også selv om det rent faktisk går fint med jer. Men måske I ønsker at rykke jer sammen, og gå fra fint til fantastisk?


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.