Hvordan får jeg en dybere connection med min kæreste?

Skrevet d. 5-7-2022 08:39:08 af Michael Fray - Sexolog, Parterapeut

Er du på udkig efter en måde at forbedre din forbindelse med din kæreste / partner?

Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre netop det!


Hvad er "Connection"?

På dansk kan vi kalde det en forbindelse. En særlig forbindelse til et andet menneske. 

For tiden er det meget populært at tale om connection, når folk taler om deres romantiske partnere.

Men hvad betyder det egentlig?


Connection handler om mere end blot fysisk tiltrækning eller om at dele de samme interesser.

Connection handler om at finde en person, som du kan være dig selv sammen med, en person, der forstår og støtter dig, og en person, der får dig til at føle dig elsket og værdsat.

Connection handler om at have et dybt, følelsesmæssigt bånd til en anden person. Når du har forbindelse med din partner, føler du, at du kan fortælle ham/hende alt, og at han/hun stadig vil elske og acceptere dig.

5 råd til jer der ønsker en dybere connection med jeres partner.

Denne særlige forbindelse er det, der får et forhold til at holde i både gode og dårlige tider. Connection er det, der gør et forhold værd at kæmpe for. Connection er den vigtigste ingrediens i et lykkeligt og varigt forhold.


1. Find ud af, hvad der virkelig betyder noget for din kæreste.

Hvad er det, der gør dem glad? Hvad får dem til at føle sig elsket og forbundet? Når du forstår, hvad der virkelig betyder noget for dem, kan du fokusere på at gøre netop det.

Det er vigtigt at finde ud af, hvad der gør en person glad. Det vil give dig mulighed for at fokusere på at gøre de ting, der får dem til at føle sig elsket og forbundet i stedet for at spilde tid på at fokusere på ting, der ikke betyder noget eller faktisk kan drive en kile yderligere mellem dig selv og din kæreste, hvis de ikke allerede føler det nok i deres hjerte.


2. Gør en indsats for at lære din kæreste bedre at kende.

Stil spørgsmål, når I er sammen, og lyt aktivt, når de svarer. Husk på de ting, de fortæller dig, så du kan bringe dem op igen senere. Tag eventuelt en note på din telefon af de vigtigste ting for din kæreste. Så kan du på et senere tidspunkt bringe noget af det op som en overraskelse.


3. Vær ærlig og åben med din kæreste.

Din ærlighed over for din partner vil være med til at vedligeholde forholdet. Når du deler dybere følelser og tanker, skaber det et stærkere bånd mellem de to!

Lad dine kære vide, hvordan de får dig til at føle. Del dybere tanker og følelser med dem, så forbindelsen mellem hinanden vokser stærkere


4. Gør noget særligt for din kæreste, når de mindst venter det.

En måde, hvorpå du kan vise din elskede, hvor meget han / hun betyder for dig, kunne være ved at gøre noget særligt, når det mindst forventes. Det kan være at sende en besked, hvor der står "Jeg tænker på min familie i dag", tag ham eller hende spontant med ud at se solnedgangen, giv et uventet kys eller kram, eller måske bare købe deres yndlingskaffe uden at være blevet bedt om det. Du kunne også prøve at se i dine noter fra punkt 2 og følge op med "Jeg elsker dig"..


5. Gør tid til at være sammen med din kæreste, uden at der er andre ting, der kommer i vejen.

Den bedste måde at få tid til din kæreste på, er ved at fjerne alle distraktioner. Start med at slukke telefonen. Tilbring kvalitetstid med at knytte bånd uden andre forpligtelser.

Planlagt intimitet er bedre end ingen intimitet! Planlæg et fælles frirum, hvor der kan skabes Mulighed for Mere Sjov (MUMS).


God fornøjelse!


Michael Fray
Sexolog og Parterapeut


Læs mere om: Parforhold Kærlighed

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.