Hvad skal jeg vælge?

Skrevet d. 6-11-2022 13:49:43 af Dorthe Adsbøl - Psykoterapeut MPF

Hvad skal jeg dog vælge?

Kender du følelsen af, ikke at kunne mærke hvad du har lyst til? Hvad den rette beslutning er for dig?

Hvad har jeg lyst til at spise? Hvilken uddannelse skal jeg vælge? Skal jeg sige ja, til denne invitation? Dette job? Bolig? Er han/hun den rette for mig?

Store såvel som små valg er en del af det at være et menneske. Og det at kunne træffe et valg og stå ved sin beslutning hører ofte til de beskrivelser vi forbinder med det at have integritet. Og det at vide, hvad du vil, er en af ingredienserne til opskriften “at føle sig godt tilpas i livet”.


Men hvad nu hvis du:

  • Aldrig har lært at lytte til dig selv?
  • Ikke er blevet støttet i at lære at træffe valg, da du var barn?
  • Aldrig er hjemme i egen krop?
  • Tidligt lærte at andre kom før dig?


Ja, så kan det at træffe et valg være noget af en udfordring, som tager os ad snørklede afveje som:

  • Hvad tænker værten hvis jeg ikke kommer? Bliver jeg så inviteret igen? Vil det skabe en konflikt?
  • Hvad vil andre (kæreste, forældre, venner, nabo, fællesskab....) tænke hvis jeg, siger mit job op? Hvis jeg flytter til Næstved? Hvis jeg går fra min kone?


Vi kan nemt fare vildt i et indre kaos af tanker og overvejelser, som mere er rettet mod andre end mod os selv.


Så spørg dig selv åbent og nysgerrigt: Hvad har JEG lyst til?Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.