Ta’ din partner i hånden…

Skrevet d. 7-11-2022 17:37:03 af Vagn Kirkeskov - Coach, Kropspsykoterapeut, Parterapeut, Psykoterapeut, Stressterapeut

Hvis du kan genkende at være den ene halvdel af et parforhold, hvor den anden ikke er til stede mentalt eller følelsesmæssigt, kan det være svært at genetablere en god kontakt.

   For hvordan skal du gribe det an?

Sidde i den ene ende af sofaen og sige at du føler dig ensom… forladt… isoleret… fortabt..? Planlægge en overraskelse med god mad og vin? Lægge op til intim hygge?

Måske har du allerede prøvet det, og sidder tilbage med følelsen af at være blevet afvist. Eller måske har du ikke haft modet eller lysten til at prøve. Eller bare ikke vidst hvordan du skulle gribe situationen an, for at undgå at gøre den værre?

   Hvis du stadig har en tro på, at det må være muligt at genetablere en givende følelsesmæssig kontakt baseret på gensidig lyst og interesse, så ta’ din partner i hånden og inviter på gåtur i det friske efterårsvejr.

   Min erfaring med at opfordre mine klienter til at gå tur i skoven, parken eller ved vandet er ganske positiv. At gå hånd i hånd i naturen mens man taler om følelser, ønsker og drømme gør det nemmere at finde vej i hinandens forventninger og den fremtid der ligger forude.

   Du kan også ta’ din partner i hånden, og foreslå at turen næste gang skal være til en psykoterapeut, der kan hjælpe jer med at genopdage hinanden og de individuelle og fælles drømme der ligger og venter på at blive opfyldt.

   Mange efterårshilsener

   Vagn Kirkeskov

Psykoterapeut, coach og forfatter til bogen "Livets labyrint - fortællinger om kvinder og mænd og hvordan de finder vej gennem livet..."

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.