Find den rette psykolog, terapeut eller coach

Psykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 11-11-2021

Reviewer Troels Sletved (Admin)

Psykolog

Hvad er en psykolog?

Alle mennesker kan have gavn af psykologhjælp og samtaleterapi i løbet af deres liv. Der findes flere typer af psykologer, men de fleste arbejder typisk med kriseramte mennesker, der bl.a. har angst, depression, stress eller en anden form for psykisk lidelse. Der findes mange former for psykologer, som hver især har sit speciale og fokusområde, herunder bl.a. kliniske psykologer, erhvervspsykologer, neuropsykologer og pædagogpsykologer. Uanset hvad du har brug for psykologhjælp til, er der altid den rette psykolog til dig.

Psykolog og uddannelse

En klinisk psykolog arbejder typisk med kriseramte mennesker i et terapeutisk rum. Fokus på interventionen kan være terapi i forbindelse med depression, angst, tvangstanker, lavt selvværd, sorg og livskriser. Behandlingen kan også angå sværere, psykiske lidelser, såsom personlighedsforstyrrelse og skizofreni. Det terapeutiske rum bruges også til personlig udvikling, hvor klienten ikke er i krise, men har brug for hjælp og redskaber til at udvikle sig. Mange kliniske psykologer tilbyder også supervision af faggrupper og coaching.

Erhvervspsykologer arbejder med organisationsudvikling, ledelse, coaching og medarbejdertrivsel. Neuropsykologer fokuserer på samspillet mellem psykologi og fysiologi og udreder f.eks. psykiske og erhvervmæssige konsekvenser af erhvervet hjerneskade. Pædagogiske psykologer undersøger børn/unge og tilbyder rådgivning til forældre, lærere, pædagoger og behandling - f.eks. legeterapi til børn.

Psykolog er en beskyttet titel, og det er således kandidater i psykologi (Cand.psych) fra Århus, Aalborg og Københavns universiteter, der må kalde sig psykologer. Universitetsuddannelsen i psykologi giver en bred og grundig indføring i både abstrakte og mere anvendelsesorienterede psykologiske teorier. Formålet er at uddanne de studerende til at kunne forholde sig til teori, statistik og forskning, således at der skabes et grundlag for, at kommende psykologer trænes i at holde sig ajour med faglig viden og forskningsresultater. Efter endt uddannelse, vælger mange psykologer et frivilligt supervisionsbaseret efteruddannelsesforløb, der ender ud i en autorisation. Autoriserede psykologer forpligter sig til at leve op til retningslinjerne for etisk og ordentligt psykologarbejde, som Dansk Psykologforening har formuleret. De fleste psykologer videreuddanner sig karrieren ud, og en del vælger at blive specialister i f.eks. psykoterapi og organisationspsykologi.

Psykologhjælp i DanmarkPsykologhjælp i hele landet eller online

Hos GoMentor kan du få psykologhjælp i hele landet, hvad enten det er en autoriseret psykolog, du søger efter, eller blot en god psykolog. Vi har gjort det let at finde den rette psykologhjælp, uanset hvor du bor. Såfremt den, du ønsker at benytte, ikke har klinikadresse i din by, kan du hos mange benytte online samtaleterapi, hvor samtalen foregår online via App eller computer, via GoMentors sikre, stabile og fortrolige videoløsning samt platfom til skriftlige forløb. På den måde kan du få psykologhjælp uafhængigt af geografi. Psykologer der arbejder med online coaching kan ligeledes bookes via GoMentor.

Har du en sundhedsforsikring, enten privat eller via din arbejdsgiver, kan du eventuelt undersøge, om du kan booke en psykolog på GoMentor betalt af sundhedsforsikringen. Alle kan få brug for psykologhjælp i løbet af sit liv, hvad enten det er for at bearbejde et bestemt problem eller som sparring til livets mange udfordringer, tanker og indtryk. Har du brug for hjælp til at finde den rette psykologhjælp, kan du kontakte GoMentor Support på mail, telefon eller via live-chat.

psykologer i danmarkPsykologer i Danmark

Selvom psykologer bliver uddannet i landets tre største byer, er der psykologer at finde i hele Danmark. Du kan, via deres profiler på GoMentor, kontakte dem enten telefonisk, via en besked eller booke en tid direkte i deres kalender.

Find her en psykolog eller terapeut nær dig:

En af fordelene ved at benytte GoMentor er, at du kan danne dig et godt indtryk af den pågældende mentor, inden du henvender dig, og ikke mindst se og sammenligne deres priser. Det gør processen, med at finde den rette psykolog i Danmark, væsentligt mere gennemskuelig.

Såfremt du ikke modtager et svar, sørger vi desuden for at følge op og sikre, at du hurtigt får svar fra den pågældende psykolog eller et tilbud om at få hjælp fra en anden mentor. Du kan også sagtens booke en psykolog i Danmark via GoMentor, hvis du sidder i udlandet. Flere af vores psykologer og andre mentorer tilbyder online samtaleterapi, hvilket gør samtalen uafhængig af geografiske afstande.

Find din psykolog her

Se listen med psykologer med kort ventetid

Se listen med alle psykologer, terapeuter og coaches med kort ventetid

Se alle psykologer hos GoMentor nedenfor eller søg mere specifikt under 'Find hjælp i nærheden'.

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.