Sundhedsforsikring

Det er ofte muligt at få en forsikring til at betale for dine psykologsamtaler. For det første er der mange arbejdspladser, som har tegnet sundhedsforsikring til deres medarbejdere, og for det andet er der faktisk også en del private, som selv tegner sundhedsforsikringer, der helt eller delvist betaler udgiften til psykologhjælp. Derudover vil din private indboforsikring eller rejseforsikring i nogle tilfælde kunne dække psykologsamtaler. Det kan f.eks. være i tilfælde af dødsfald, livstruende sygdom, ulykker, indbrud, skilsmisse, abort og identitetstyveri.

Dertil kommer, at alle arbejdsgivere skal tegne en lovpligtig arbejdsskadeforsikring, der dækker personskader forårsaget af arbejdet. Betingelsen er, at skaden opstår pludseligt efter en hændelse eller påvirkning på arbejdet. Denne forsikring dækker også psykiske skader, der f.eks. opstår som følge af trusler, ulykker eller andre traumatiske hændelser, der sker på arbejdet.
Antallet af samtaler varierer i forsikringsselskaberne, men typisk er det 8-12 samtaler. Du skal desuden være opmærksom på, at det kun er autoriserede psykologer, som kan behandle i sager bevilget af et forsikringsselskab. Her kan du finde de GoMentor psykologer, der har autorisation.

 

Find autoriserede psykologer her

 

Frit valg af psykolog ved sundhedsforsikring

Du skal være opmærksom på, at ikke alle forsikringsselskaber eller sundhedsforsikringer tillader frit valg af behandler. Når du melder din skade til forsikringen vil du få information om dine muligheder, og GoMentor anbefaler, at du altid spørger til dine muligheder for selv at vælge psykolog. Det kan umiddelbart virke som det letteste at bruge forsikringsselskabets psykolognetværk, men man ved også, hvor meget kemien med en psykolog betyder for resultatet af samtalerne. Når du bruger selskabets psykolognetværk, har du ikke frit valg af psykolog. Det kan betyde, at du f.eks. får en kvindelig psykolog, selvom du hellere ville tale med en mand, eller at du får en yngre psykolog, når du ville føle dig mere tryg ved en ældre psykolog. Og så kan det også betyde, at du får nogle psykologsamtaler, hvor kemien ikke er god, og hvor sandsynligheden for et godt resultat er dårligere, end hvis du selv vælger psykolog.

 

Læs også vores råd til, hvordan du vælger den rette psykolog, terapeut eller coach til dit barn.

Har du en sundhedsforsikring?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Annemarie Schrøder Mette Byskov Henriette Strøm Mette Laudal
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp med en sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Annemarie Schrøder Mette Byskov Henriette Strøm Mette Laudal
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.