Børnepsykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 3-9-2020

Reviewer Unknown User

Børnepsykolog

Er du begyndt at lægge mærke til, at dit barn trækker sig tilbage eller har mistet interessen for de ting, det engang holdt af? Måske har du bemærket, at dit barn ofte virker trist, eller at det er begyndt at opføre sig mere aggressivt. Har dit barn problemer med at fokusere eller koncentrere sig i skolen?

Uanset alder, kan barndommen og hele det med at vokse op være udfordrende, og mange børn og familier ender med at kæmpe gennem hele processen. Hvis du er nået til et punkt, hvor din indsats derhjemme ikke længere virker tilstrækkelig, kan det være tid til at få et perspektiv på tingene udefra. I samarbejde med en børnepsykolog eller børneterapeut kan du og dit barn få hjælp til de psykiske problemer, det står over for.

 

Børne- og ungdomspsykolog

Børnepsykologer er specielt uddannet og autoriseret til at arbejde med børn og unge, der står over for en række psykiske problemer og til at hjælpe dem med at klare og overvinde disse. Børnepsykologer eller børneterapeuter arbejder med børn i alle aldre med forskellige problemer, såsom håndtering af en tidligere traumatisk begivenhed, tilpasning til skilsmissefamilien, den sammenbragte familie, følelsen af at være udelukket eller uønsket af jævnaldende.

Børnepsykologer skræddersyr behandlingen i overensstemmelse med barnets situation, med hensyn til alder, udviklingsniveau, personlighed, adfærdsmæssige problemer og meget mere for at sikre, at deres behandlingsplan giver dem den bedste chance for succes. De sætter typisk specifikke behandlingsmål for at sikre, at deres strategi virkelig hjælper barnet. Afhængigt af barnets behov, kan psykologen bruge en eller flere af følgende teknikker: Kognitiv adfærds terapi, lege terapi eller tegneterapi. Hver af dem kan være effektive, men oftest vil de starte med en form for samtaleterapi, så psykologen kan danne en forbindelse med barnet og sikre, at de fuldt ud forstår, hvordan det tænker og føler.


Har mit barn brug for at tale med en børnepsykolog?

Hvis du er usikker på, om dit barn kunne have gavn af rådgivning til børn, kan denne liste over potentielle risikofaktorer eller advarselstegn, som du skal være opmærksom på, hjælpe.

  • Øget lyst til at tilbringe tid alene eller manglende lyst til at tilbringe tid sammen med familie eller venner
  • Pludseligt fald i skolens præstationer
  • Koncentrationsbesvær i skolen eller på andre opgaver
  • Vedvarende sorg, tristhed, mangel på energi eller håbløshed
  • Overdreven angst eller stress
  • Et tab af interesse for aktiviteter, som de tidligere har haft
  • Ekstrem afhængighed af praktiske handlinger, såsom håndvask eller at sikre, at dørene er låst
  • Overdreven vrede eller uro, der fører til vredesudbrud eller grædeanfald
  • Ændringer i sove- eller spisevaner
  • Problemer med kontakt med jævnaldrende

Denne liste er ikke omfattende og betyder ikke nødvendigvis, at du skal starte en søgning efter en børnepsykolog. Men hvis dit barn udviser tegn på flere af risikofaktorerne eller du har oplevet nogle i en længere periode, kan det være nyttigt at overveje at række ud til professionel hjælp. Terapi hjælper børn på flere måder.

 

Få hjælp fra en børnepsykolog

Hvis du ser at dit barn kæmper, er en proaktiv tilgang ofte den bedste løsning i stedet for bare at håbe på, at deres kampe forsvinder. En måde at gøre dette på er at finde den hjælp, de har brug for. Det er her, børneterapi kommer ind i billedet. På nuværende tidspunkt kan det være en fordel for alle børn og voksne, der er involveret, at tilmelde sig rådgivning

 

Rådgivning til forælder kan hjælpe med de forskellige spørgsmål, der påvirker din familie, når dit barn kæmper. GoMentor er en online rådgivningsplatform, der kan give dig og dit barn den hjælp, i har brug for. Det kan være en stor ressource til at lære mere om, hvordan du kan hjælpe dit barn og finde en pædagogisk rådgiver. Online rådgivning er både praktisk og fortrolig. Med GoMentor kan du tale med din autoriserede rådgiver via beskeder, chat, telefon eller video - hvad der er nemmest for dig.

Få hjælp til Børnepsykolog

Linda Moes Hansen Stine Abell Bo Bromberg Olsen Sasja Iza Christensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Børnepsykolog

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.