Legeterapi

Skrevet af GoMentor

LegeterapiHvad er legeterapi?

Legeterapi er en behandlingsmetode, hvor fantasi og kreativitet udtrykkes gennem leg og legetøj som redskab. Metoden er særlig relevant for børn, der har har været udsat for traumatiske oplevelser, såsom omsorgssvigt, misbrug eller dødsfald. Legeterapi kan nemlig anvendes som en forudsætning for traumebehandling af sådanne hændelser. Terapien foregår ofte ved, at der er en række lege, som barnet skal gentage, hvorigennem terapeuten søger at opbygge tillid til barnet i udviklingsprocessen. Her får barnet mulighed for at udtrykke sine følelser og tanker mere kreativt og spontant, hvilket måske kan være svært alene gennem ord. Terapeuten arbejder derfor ikke direkte med barnets traumer, men søger at bringe barnet i kontakt med sig selv for at kunne arbejde med den videre udvikling i at bearbejde de traumatiske oplevelser.

Traumebehandling af børn

Børn og unge kan reagere meget forskelligt efter at have oplevet noget traumatiserende eller meget ubehageligt. Derfor er deres symptomer på traumer ofte også forskellige, alt efter hvad de har oplevet, deres personlighed, samt hvilken grad af støtte de har fået efterfølgende. Traume symptomer kan også variere ud fra barnets alder.

Typiske tegn på eftervirkninger fra et traume:

  • Opkast eller ondt i maven
  • Vejrtrækningsproblemer
  • Uro eller hjertebanken
  • Koncentrationsbesvær
  • Søvnbesvær
  • Nedsat appetit
  • Adfærdsvanskeligheder
  • Vrede
  • Tristhed eller depressiv adfærd
  • Selvskade

Få legeterapi til børn via GoMentor

Hos GoMentor har vi flere tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches, som har erfaring med legeterapi og traumebehandling af børn. Du kan se oversigten over de mentorer, som tilbyder netop denne metode, på listen nedenfor. Du kan søge mere specifikt efter forskellige former for hjælp via 'Find ekspert'-knappen eller kontakte GoMentor support for at få den rette terapi til børn.

Få traumebehandling til børn med legeterapi.
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Jeannett Lykke Mortensen Helle Møller Jensen Lene Rønn Annette Jensen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få traumebehandling til børn med legeterapi

Få traumebehandling til børn med legeterapi.
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jeannett Lykke Mortensen Helle Møller Jensen Lene Rønn Annette Jensen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere