Legeterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Et barn er i færd med at samle LEGO Dublo på gulvet som er fyldt op med andre former for legetøj Hvad er legeterapi?

Legeterapi er en behandlingsmetode, hvor fantasi og kreativitet udtrykkes gennem leg og legetøj som redskab. Metoden er særlig relevant for børn, der har har været udsat for traumatiske oplevelser, såsom omsorgssvigt, misbrug eller dødsfald. Legeterapi kan nemlig anvendes som en forudsætning for traumebehandling af sådanne hændelser. Terapien foregår ofte ved, at der er en række lege, som barnet skal gentage, hvorigennem terapeuten søger at opbygge tillid til barnet i udviklingsprocessen. Her får barnet mulighed for at udtrykke sine følelser og tanker mere kreativt og spontant, hvilket måske kan være svært alene gennem ord. Terapeuten arbejder derfor ikke direkte med barnets traumer, men søger at bringe barnet i kontakt med sig selv for at kunne arbejde med den videre udvikling i at bearbejde de traumatiske oplevelser.

Traumebehandling af børn

Børn og unge kan reagere meget forskelligt efter at have oplevet noget traumatiserende eller meget ubehageligt. Derfor er deres symptomer på traumer ofte også forskellige, alt efter hvad de har oplevet, deres personlighed, samt hvilken grad af støtte de har fået efterfølgende. Traume symptomer kan også variere ud fra barnets alder.

Typiske tegn på eftervirkninger fra et barndomstraume:

Få legeterapi til børn via GoMentor

Hos GoMentor har vi flere tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches, som har erfaring med legeterapi og traumebehandling af børn. Du kan se oversigten over de mentorer, som tilbyder netop denne metode, på listen nedenfor. Du kan søge mere specifikt efter forskellige former for hjælp via 'Find ekspert'-knappen eller kontakte GoMentor support for at få den rette terapi til børn.

Få traumebehandling til børn med legeterapi

Pia Nielsen Lone Marie Birkebæk Kirstine  Lysgaard Jeannett Lykke Mortensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få traumebehandling til børn med legeterapi

Pia Nielsen Lone Marie Birkebæk Kirstine  Lysgaard Jeannett Lykke Mortensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Legeterapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.