Mentaliseringsbaseret terapi

af Unknown User

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er mentaliseringsbasered terapi?

Mentaliseringsbaseret terapi (MBT) er en evidensbaseret behandling for mennesker med grænseoverskridende personlighedsforstyrrelse og andre psykiske lidelser, der trækker fra flere forskellige psykoterapeutiske tilgange. Mentalisering, eller evnen til at fokusere på og skelne mellem din egen følelsesmæssige sindstilstand og andres, og forstå, hvordan ens mentale tilstand påvirker adfærd, er en normal kognitiv funktion, der er begrænset hos dem med grænselige personlighedsforstyrrelser. Forbedring af mentalisering og forbedret følelsesmæssig regulering er kernen i MBT-behandling.

Passer mentaliseringsbasered terapi mig?

Kvinde med kort hår, græder iført make-up

MBT kan være en effektiv behandling til at øge kapaciteten til at mentalisere hos mennesker med grænseoverskridende personligheds forstyrrelse, anti-social personlighed, afhængighed, spiseforstyrrelser og depression, selv når andre behandlinger ikke har haft succes. Selvom der også kan være et genetisk grundlag, skyldes manglende evne til at mentalisere ofte en usikker tilknytning til en forælder eller problemer med opgivelse tidligt i livet. Hvis du mangler en forståelse af dine egne og andres følelser, kan du have svært ved både at regulere dine egne problematiske følelser og adfærd og korrekt at identificere andres tanker og følelser. Du forstår muligvis ikke intentionen bag andres opførsel og reagerer impulsivt og upassende på måder, der kan forstyrre dine forhold. Familieterapi kan inkorporere aspekter af MBT for at hjælpe med at helbrede forhold mellem forældre og deres børn.

Få hjælp med mentaliseringsbasered terapi

Hvis du har en grænseoverskridende personlighedsforstyrrelse, skal du vide, at du godt kan få det bedre over tid. Tilstanden kan gøre mange ting i livet vanskeligere, men du vil være i stand til at overvinde dette. At arbejde sammen med fagfolk vil give dig mulighed for at få de nødvendige færdigheder. Metoder såsom mentaliseringsbaseret terapi er vigtige for at sikre, at du kan gøre fremskridt mod dit endelige mål.

Det vil ikke altid være let at styre dine tanker og følelser, når du lider af denne tilstand. De teknikker, der bruges i mentaliseringsbaseret terapi, kan gøre en stor forskel. De giver dig mulighed for at forholde dig til andre på en lettere måde, og du kan begynde at regulere din følelsesmæssige tilstand bedre. At finde den rigtige terapeut, der kan hjælpe dig, bliver et vigtigt skridt i retning af helbredelse.

Tag dig tid til at nå ud til en terapeut, hvis du har brug for hjælp. Dette er en vanskelig betingelse at styre, og du bør aldrig prøve at gøre alt på egen hånd. Der er mennesker derude, der holder af dig. Din terapeut er klar til at hjælpe dig med at gøre fremskridt, og du kan gå videre mod lykkeligere dage i dit liv.

Du kan få hjælp hos en terapeut enten i dit lokalområde eller finde en der tilbyder mentaliseringsbaseret terapi online. Søger du efter en terapeut hos GoMentor, vil du finde licenserede terapeuter, der kan hjælpe dig med at få tingene på rette spor. De forstår, hvad der skal gøres for at hjælpe dig med at finde succes. På en nem og bekvem måde, vil du være i stand til at få de resultater du søger.

Det vil ikke tage lang tid før du ser resultater, og det vil vise sig at være præcis, hvad du har brug for, for at kunne arbejde med dine problemer. Fremskridt er muligt, når du først har valgt den rette terapeut.

Få Mentaliseringsbaseret terapi

Michelle Poulsen Susie Bjørnvad Charlotte Ander Ernsø Kirsten Alstrøm
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få Mentaliseringsbaseret terapi

Michelle Poulsen Susie Bjørnvad Charlotte Ander Ernsø Kirsten Alstrøm
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Mentaliseringsbaseret terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.