Narrativ terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 7-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er narrativ terapi?

Et bord med en blok, en kuglepen, en kop kaffe og en vase med nogle grene i Narrativ terapi er en form for rådgivning, der betragter mennesker, adskilt fra deres problemer. Dette giver klienter mulighed for at få afstand fra problemet, for at gennemskue hvordan det rent faktisk kan hjælpe eller beskytte dem, mere end det skader dem. Med dette nye perspektiv føler individer mere beføjelse til, at foretage ændringer i deres tankemønstre og adfærd. Dette giver dem muligheden for at "omskrive" deres livshistorie, for en fremtid der reflekterer over hvem de er, hvad de er i stand til, og hvad deres formål er, adskilt fra deres problemer.

Hvornår anvendes narrativ terapi?

Enkeltpersoner, par og familier kan alle drage fordel af narrativ terapi. De, der definerer sig selv ved deres problemer, hvis liv er domineret af sådanne følelser som "Jeg er en deprimeret person" eller "Jeg er en ængstelig person" kan lære at se deres problem som noget de har, men ikke noget, der identificerer hvem de er.

Mange mennesker kan drage fordel af narrativ terapi individuelt, men narrativ terapi kan også anvendes til familier og par. Oddsene er, at folk der deler et problem (som i tilfælde af familie- og parrådgivning), har forskellige sider af den samme problemhistorie, derfor hjælper narrativ terapi ved at overveje og kombinere de forskellige historier til en. Dette hjælper familier og par til at blive enige om en historie og gå videre.
For eksempel, når et par kæmper, har de to sider af deres historie. I begge historier er den ene helten, og den anden er antagonisten. I virkeligheden ligger sandheden normalt et sted i midten, hvor begge har skyld. Fortællende terapi kan hjælpe parret med at indse, at der er et objektivt svar. Det kan hjælpe parret, at være objektive og finde frem til en løsning, snarere end at kæmpe om, hvem der havde ret.

Få hjælp med narrativ terapi via GoMentor

Hvis du sidder fast i et problem, kan narrativ terapi give dig mulighed for at se dit problem eksternt. Du kan forestille dig en historie, hvor problemet enten er løst eller ikke er der. Når du gør det, kan du udføre de trin du har brug for, for at løse problemet, da disse bliver klarere når problemet ses isoleret.Uanset om du beslutter dig for at arbejde med nogen i dit nabolag eller online, kan du finde en udbyder, der praktiserer narrativ terapi. Terapeuterne hos GoMentor er her for at hjælpe dig med at se, at du ikke er dine problemer, og at du når som helst selv kan tage kontrol over dit liv.

Uanset om du beslutter dig for at arbejde med nogen i dit nabolag eller online, kan du finde en udbyder, der praktiserer narrativ terapi. Terapeuterne hos GoMentor er her for at hjælpe dig med at se, at du ikke er dine problemer, og at du når som helst selv kan tage kontrol over dit liv.

Få hjælp med Narrativ terapi

Bettina Østrand Pernille Mikkeline Brandt Katja Rose Karen Hastrup
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp med Narrativ terapi

Bettina Østrand Pernille Mikkeline Brandt Katja Rose Karen Hastrup
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Narrativ terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.