Tegneterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

TegneterapiHvad er tegneterapi?

Tegneterapi er en psykoterapeutisk behandlingsform, hvor det at tegne anvendes til at udtrykke følelser og tanker, som måske kan ligge i underbevidstheden, og som klienten derfor er "blind" for. Denne form for kommunikation er kreativ, spontan og intuitiv og kan fortælle mere konkret om undertrykte behov, handlemønstre og tilstande, som klienten og terapeuten kan arbejde ud fra. Metoden kan være med til at give en større selvindsigt og forståelse for sine egne handlinger og reaktioner, da arbejdet med tegninger kan være med til at udvikle ens evne til at udtrykke sig og forstå sig selv på et dybere plan.

Tegneterapi til børn og unge

En tegning er et udtryksmiddel, hvor klienten har mulighed for at udtrykke sig mere direkte og forståeligt, hvilket nogle kan have svært ved gennem tale. Det er især en metode, der er relevant for børn og unge, som kan have svært ved at sætte ord på deres udfordringer. Dog er metoden også relevant for voksne, der f.eks. kæmper med psykiske lidelser, stress eller sorg. Det kan desuden også være en oplagt metode for fremmedsprogede eller krigs- og torturofre. I tegneterapien kan man tegne på mange forskellige måder, og der stilles ingen krav. Det kan f.eks. være, der lægges fokus på at tegne en oplevelse eller et symbol på en udfordring. Her søger du, sammen med din terapeut eller psykolog, at finde frem til det udtryk, som du går og holder tilbage.

Få tegneterapi via GoMentor

Hos GoMentor har vi flere psykologer, terapeuter og coaches tilknyttet, som tilbyder tegneterapi. Du kan se oversigten over mentorer på listen nedenfor eller søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Det er f.eks. være en tegneterapeut eller kunstterapeut, som kan hjælpe netop dig. Er du i tvivl om, hvilken form for behandlingsmetode du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte GoMentor support, så vi kan hjælpe dig godt videre.

Udtryk dig kreativt med tegneterapi

Karen Hastrup Inge Merete Søndergaard Iben Zacho Jeannett Lykke Mortensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Udtryk dig kreativt med tegneterapi

Karen Hastrup Inge Merete Søndergaard Iben Zacho Jeannett Lykke Mortensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Tegneterapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.