Billedterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Vandfarver er anvendt til at skabe kunst, som kan udfolde sig fra ens underbevidsthedHvad er billedterapi?

Billedterapi (kunstterapi) er en behandlingsform, hvor billeder anvendes som kommunikation i det terapeutiske rum. En central tanke i billedterapi er, at ethvert menneske - uanset færdigheder - har evnen til at give tanker og følelser et visuelt udtryk. Billedsproget udtrykker ofte noget andet end ord og fungerer som et middel til kommunikation, der kan give større indsigt og føre til nødvendige forandringer. Billedterapien omfatter både en forståelse af kreative udtryk og en terapeutisk fremstilling af disse udtryk. Arbejdet med billeder kan være med til at udvikle ens evne til at udtrykke sig og forstå sig selv på et dybere plan.

Billedterapi mod psykiske lidelser

Billedterapi anvendes i dag til behandling af de fleste psykiske lidelser, og der arbejdes f.eks. med børn og unge, demente, narkomaner, fremmedsprogede, krigs- og torturofre. Denne terapiform bruges i stigende grad også som en del af behandlingen af somatiske lidelser. Desuden har billedterapi vist sig at have værdi i behandlingen af sorg og krise samt begyndende udbrændthed og stress. I en billedterapeutisk proces kan du, sammen med din terapeut eller psykolog, finde det ægte udtryk, som du går og holder tilbage. På den måde kan du træde ind i en mere autentisk og synlig verden, hvor I ved hjælp af billeder kan tage jeres rette plads.

Få billedterapi via GoMentor

Hos GoMentor har vi flere psykologer, terapeuter og coaches tilknyttet, som tilbyder billedterapi. Du kan se oversigten over mentorer på listen nedenfor eller søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Det er f.eks. være en tegneterapeut eller kunstterapeut, som kan hjælpe netop dig. Er du i tvivl om, hvilken form for behandlingsmetode du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte GoMentor support, så vi kan hjælpe dig godt videre.

Udtryk dig med billedterapi

Gerit Stöcklmair Sasja Iza Christensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Udtryk dig med billedterapi

Gerit Stöcklmair Sasja Iza Christensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Billedterapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.