Psykomotorisk terapi

Skrevet af GoMentor

Psykomotorisk terapiPsykomotorisk terapi er en terapiform, hvor sammenspillet mellem krop og psyke er sat i fokus. Den psykomotoriske terapeut har derfor både et indgående kendskab til menneskets fysiologi og anatomi samt til psykologi og pædagogik. Formålet med denne form for terapi er at forebygge både fysiske og psykiske sygdomme gennem undervisning eller behandling af klienter. Dette kan både være gavnligt for enkeltpersoner og grupper, uanset alder, eller om man er syg eller rask.

Psykomotorisk terapi kan bl.a. være gavnligt for:

 • Overspændte eller underspændte muskler
 • Rygsmerter
 • Hovedpine og migræne
 • Stress
 • ADHD og PTSD
 • Spiseforstyrrelser
 • Søvnproblemer
 • Angst
 • Depression

Hvordan foregår psykomotorisk terapi?

En psykomotisk terapeut kan både undervise og behandle med psykomotorisk terapi. Formålet er terapien er enten at forebygge eller lindre fysiske og psykiske sygdomme og er dermed relateret til sundheds- og sygdomsområdet.

 • Undervisning og træning - En psykomotorisk terapeut, som underviser i psykomotorik og bevægelse, har til formål at gøre sin elev bevidst omkring sin egen krops egenskaber, evner og muligheder for at opnå en større kropsbevidsthed, så ens krop og psyke får det bedst muligt. Undervisningen foregår ved forskellige former for afspændings-, udspændings- og kredsløbsøvelser samt styrketræning og koncentrationsøvelser. Hos nogle terapeuter anvendes der også musik.
 • Behandling - En psykomotorisk terapeut, som behandler, har til formål at være forebyggende i forhold til sygdom og psykiske lidelser, men kan også afhjælpe smerte- og træthedstilstande, som skyldes belastende kropsholdninger, spændinger ved eksempelvis forkerte arbejdsstillinger og stress. Terapeuten kan bl.a. planlægge sit arbejde i samarbejde med læger, psykologer, pædagoger, jordemødre og fysioterapeuter. Terapien vil ofte bestå af samtaler mellem terapeut og klient, hvor terapeuten spørger ind til relevante dele af klientens sociale liv for at afdække årsagerne til hans eller hendes problematikker. Derudover kan behandlingen bestå af enten afspænding af klientens overspændte muskler eller stimulering af klientens underspændte muskler, så de strammes op. Dernæst søger terapeuten at gøre klienten bevidst omkring ens krops signaler, så han eller hun fremover lære at håndtere disse på egen hånd. Terapeuten lærer om:
  • Kropslige signaler - at kunne genkende og mærke fysiske gener samt øvelser til at håndtere dem
  • Psykiske signaler - at kunne genkende sine egne handlemønstre, tankemønstre og fortolkninger i forbindelse med udfordrende situationer, såsom stress og angst, samt øvelser til at håndtere dem
  • Øvelser - Træning i vejrtrækning, holdningskoordination samt guidet afspænding

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Britta Wilfert Eva Olesen Gorm Lundshøj Vivi Andersen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til Psykomotorisk terapi

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Britta Wilfert Eva Olesen Gorm Lundshøj Vivi Andersen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere