EMDR

af Unknown User

Sidst opdateret 21-8-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er EMDR?

EMDR er en unik, utraditionel form for psykoterapi designet til at mindske negative følelser forbundet med minder fra traumatiske begivenheder. I modsætning til de fleste former for taleterapi fokuserer EMDR mindre på selve den traumatiske begivenhed og mere på de foruroligende følelser og symptomer, der følger af begivenheden. Behandling inkluderer en håndbevægelsesteknologi, der anvendes af terapeuten til at guide klientens øjenbevægelser fra side til side, svarende til at se et pendul svinge. EMDR er en kontroversiel intervention, fordi det er uklart, hvordan det fungerer, og der findes psykologer der vil hævde, at det ikke fungerer. Nogle undersøgelser har imidlertid vist, at EMDR er effektiv til behandling af visse psykiske helbredstilstande.


Kvinde reflekterer halvdelen af sit ansigt i spejlet som hun bærer i hånden

Hvornår kan EMDR hjælpe dig

EMDR blev oprindeligt udviklet til at behandle symptomerne på posttraumatisk stresslidelseangst og fobier. Nogle terapeuter bruger også EMDR til behandling af depressionspiseforstyrrelserskizofreni, seksuel dysfunktion og stress forårsaget af kronisk sygdom.

Hvordan fungerer EMDR

Målet med EMDR er at fuldt ud behandle fortidens oplevelser og sortere i de følelser, der er knyttet til disse oplevelser. Negative tanker og følelser, som ikke længere er nyttige, erstattes med positive tanker og følelser, der fremmer sundere opførsel og sociale interaktioner. I sidste ende lærer klienter at håndtere stressede situationer selv.

Få hjælp til dit traume

Traume har en måde at holde folk tilbage på, men med den rette terapi og hjælp, behøver dette ikke at være situationen for dig. Her kan EMDR være en effektiv form for terapi mod dit traume. Du behøver ikke at lide mere. Søg hjælp fra fagfolk inden for mental sundhed, der kan hjælpe dig gennem disse smertefulde minder. Uanset om du leder efter EMDR specifikt eller en anden metode til behandling af traumer, er det vigtigt at finde hjælp til dine oplevelser. Du behøver ikke at lide alene. Der er psykiske sundhedsudbydere derude, der kan hjælpe dig med at bevæge dig gennem dit traume. Du kan arbejde med en terapeut online her på GoMentor, eller du kan finde en i dit lokalområde. Ligegyldigt hvilken behandlingsform du vælger, er der håb for dig for at overvinde dit traume.

EMDR er en forkortelse af “Eye Movement Desensitization and Reprocessing" og WHO har anerkendt EMDR som en effektiv terapi til behandling af PTSD.

 

Få hjælp med EMDR

Lene Wallentin Eva Olesen Helle Damgaard Jeppe Lopes-Olesen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp med EMDR

Lene Wallentin Eva Olesen Helle Damgaard Jeppe Lopes-Olesen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

EMDR

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.