Fobier

Skrevet af GoMentor

Hvad er en fobi?

En fobi er en ekstrem og vedvarende angst for ting, som ofte er irrationel, der kan få en person til at gå helt i stå eller opleve panikangst. Symptomerne minder om symptomer på andre angstlidelser, dvs. vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og andre fysiske og psykiske indikatorer. Hvis symptomerne jævnligt dukker op, når man er i kontakt med noget bestemt eller er i en bestemt situation, så kan der som regel stilles en diagnose for fobien. Når dette er sket, kan behandlingen begynde. De dygtige terapeuter og psykologer på GoMentor tager behandlingen af fobier meget seriøst. Før vi viser, hvordan disse terapeuter kan hjælpe med at komme over irrationel angst, vil vi fortælle mere om de forskellige typer fobier.

Forskellige typer fobier

Der er mange slags fobier, der kan påvirker mennesker på den samme måde, men det er forskellige ting og situationer, der kan trigge angsten. Nedenfor er der en liste over de mest almene typer fobier:

Symptomer på fobier

Som tidligere nævnt er symptomer på fobier stort set de samme som på angstlidelser. Der er generelt tale om svedige hænder, hyperventilering, hjertebanken og andre tegn, der dukker op, når man er i en bestemt situation eller i nærheden af noget bestemt. Uanset hvad det er, man er bange for, så er symptomerne som regel de samme. I ekstreme tilfælde kan de minde om symptomer på panikangst, hvorved mennesker går helt i stå eller er ude at stand til at røre sig, når de er i nærheden af det, de er bange for. Selvom symptomerne kan virke irrationelle for nogle, så bør de tages seriøst, når de opstår.

  • Angst for bestemte ting
  • Ekstrem angst for bestemte situationer
  • Hyperventilering
  • Hjertebanken
  • Irrationel angst

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en fobi eller er angst for noget, kan du tage vores angsttest.

Risici i forbindelse med fobier

Selve angsten, der følger med fobierne, er nok til at skabe alvorlige problemer i en persons liv. Hvis man ikke får hjælp, kan fobier føre til andre emotionelle og psykiske forstyrrelser. Selvom der ikke er bivirkninger, er symptomerne nok til at gøre det risikabelt for folk at færdes i offentligheden, hvis de tror, at de kommer til at møde det, de er bange for.  

Behandling af fobier 

Der er forskellige behandlingsmetoder for fobier, alt efter hvilken type fobi der er tale om. GoMentor tilbyder online terapi, som kombinerer psykoterapi med internettets muligheder for kommunikation. Vores professionelle terapeuter kan hjælpe ved at give dig de informationer og den rådgivning, du har brug for, uanset hvilken slags fobi der er tale om. Derudover har vi et selvhjælpsforum, hvor man kan få støtte fra mennesker, som går igennem de samme ting som en selv.

Kæmper du med en fobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Ghita Grønne Gitte Brygmann Gitte Grøndahl
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til fobier

Kæmper du med en fobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Ghita Grønne Gitte Brygmann Gitte Grøndahl
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere