Fremmedfrygt

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er fremmedfrygt?

Det er ganske almindeligt at være bange for det ukendte. Fremmedfrygt - xenofobi kan ikke helt sidestilles med dette, da denne fobi er en intens frygt for fremmede eller udlændinge. Det har ofte meget negative konnotationer samt historiske og politiske undertoner, som mange mennesker finder utiltalende. Men da det er en fobi, så bliver der forsket i det med en anden tilgang end blot ekstrem angst for mennesker. Når man har denne tilgang til fobien, så kan samtalerne dreje sig mindre om historie og mere om en sund terapisession, der er med til at hjælpe mennesker med at overvinde deres frygt og være mere åbne.

Symptomer på frygt for fremmede

Mennesker, der lider af xenofobi, udviser en intens frygt for mennesker, som de ikke forstår, eller mennesker, som de finder fremmede. Denne frygt kan intensiveres af racemæssige, sociale eller religiøse forskelle, hvorfor den xenofobe person fremstår som værende uvinde og fordomsfuld. Sandheden er dog den, at deres adfærd er baseret på en frygt, som de ikke kan forstå eller kontrollere. Disse mennesker vil gøre alt for at undgå fremmede eller mennesker af en anden race, etnicitet eller religion. I underbevidstheden identificeres årsagen til deres frygt som noget fremmed, noget som de tror, alle mennesker har noget imod, selvom dette ikke er tilfældet.

  • Undgå fremmede mennesker
  • Modvilje mod at være åbensindet over for mennesker, som man ikke kan forstå
  • Ofte generaliserede eller stereotype forestillinger om en kultur eller en gruppe mennesker

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du måske har en fobi for fremmede, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Ekstrem xenofobi kan føre til isolation af en eller flere personer. En person med denne fobi opfattes oftest som værende intolerant og snæversynet, hvilket blot øger isolationen. Selvom xenofobi ikke starter som racisme eller intolerance, så kan denne lidelse hurtigt udvikle sig til disse ting, hvis man ikke kommer i behandling. Det er derfor, det er så vigtigt at blive behandlet for xenofobi, hvis symptomerne opstår.

Behandling af xenofobi

Behandling af denne fobi er mere kompliceret end andre fobier. Uddannelse er en vigtig factor, når man skal hjælpe mennesker med at overvinde deres frygt. Vores eksperter har stor viden på dette område, og de kan hjælpe xenofobe mennesker med at forstå, hvor deres frygt stammer fra. Med terapi og et åbent sind kan man lære at udvide sin horisont og konfrontere sin frygt, så man kan indse, at måske er de mennesker, man er så bange for, ikke så anderledes end en selv. Dette kan også foregå som online terapi via GoMentor 24/7, hvor du kan få hjælp uafhængigt af tid og sted.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.