Fremmedfrygt

Skrevet af GoMentor

Det er ganske almindeligt at være bange for det ukendte. Fremmedfrygt - xenofobi kan ikke helt sidestilles med dette, da denne fobi er en intens frygt for fremmede eller udlændinge. Det har ofte meget negative konnotationer samt historiske og politiske undertoner, som mange mennesker finder utiltalende. Men da det er en fobi, så bliver der forsket i det med en anden tilgang end blot ekstrem angst for mennesker. Når man har denne tilgang til fobien, så kan samtalerne dreje sig mindre om historie og mere om en sund terapisession, der er med til at hjælpe mennesker med at overvinde deres frygt og være mere åbne.  

Symptomer på xenofobi - frygt for fremmede

Mennesker, der lider af xenofobi - fremmedfrygt, udviser en intens frygt for mennesker, som de ikke forstår, eller mennesker, som de finder fremmede. Denne frygt kan intensiveres af racemæssige, sociale eller religiøse forskelle, hvorfor den xenofobe person fremstår som værende uvinde og fordomsfuld. Sandheden er dog den, at deres adfærd er baseret på en frygt, som de ikke kan forstå eller kontrollere. Disse mennesker vil gøre alt for at undgå fremmede eller mennesker af en anden race, etnicitet eller religion. I underbevidstheden identificeres årsagen til deres frygt som noget fremmed, noget som de tror, alle mennesker har noget imod, selvom dette ikke er tilfældet. 

Farer forbundet med xenofobi - frygt for fremmede

Ekstrem xenofobi kan føre til isolation af en eller flere personer. En person med denne fobi opfattes oftest som værende intolerant og snæversynet, hvilket blot øger isolationen. Selvom xenofobi ikke starter som racisme eller intolerance, så kan denne lidelse hurtigt udvikle sig til disse ting, hvis man ikke kommer i behandling. Det er derfor, det er så vigtigt at blive behandlet for xenofobi, hvis symptomerne opstår.

Behandling af xenofobi - frygt for fremmede

Behandling af denne fobi er mere kompliceret end andre fobier. Uddannelse er en vigtig factor, når man skal hjælpe mennesker med at overvinde deres frygt. Vores eksperter har stor viden på dette område, og de kan hjælpe xenofobe mennesker med at forstå, hvor deres frygt stammer fra. Med terapi og et åbent sind kan man lære at udvide sin horisont og konfrontere sin frygt, så man kan indse, at måske er de mennesker, man er så bange for, ikke så anderledes end en selv. 

Definition af xenofobi - frygt for fremmede

Xenofobi kan defineres som angst for fremmede eller udlændinge. Både online rådgivning og terapi kan afhjælpe symptomerne på xenofobi samt mindske farerne.

Symptomer på / grunde til xenofobi - frygt for fremmede

  • Undgå fremmede mennesker 
  • Modvilje mod at være åbensindet over for mennesker, som man ikke kan forstå
  • Ofte generaliserede eller stereotype forestillinger om en kultur eller en gruppe mennesker 

Frygter du fremmede?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Ulla Skram Karin Koch Gertie Amby Peter Adam Maag Arenbrandt
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til fremmedfrygt

Frygter du fremmede?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Ulla Skram Karin Koch Gertie Amby Peter Adam Maag Arenbrandt
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere