Homo-, bi- og transfobi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er homofobi, bifobi og transfobi?

Nogle mennesker, som har et had til bøsser og lesbiske, bi- og transseksuelle, holder det for dem selv og lader aldrig andre vide om deres fordomme og had. Andre udtrykker derimod deres vrede og harme og kan komme i problemer med loven på grund af deres homofobi. Før at denne fobi og hadet ødelægger ens eller andres liv, bør man overveje at søge behandling.

Symptomer på homo-, bi- og transfobi

Mens nogle mennesker er åbne omkring deres had til homo, bi- og transseksuelle, kan det være svært at se hadet hos andre. Generelt er det en god indikator på homo-, bi-, transfobi, hvis en person føler ekstremt ubehag værende sammen med homo-, bi- eller transseksuelle. Udøver en person ekstreme præventive tiltag for at undgå en homo-, bi- eller transseksuel, kan det også være en stærk indikator. Andre vil aktivt opsøge homo-, bi- eller transseksuelle for at håne dem eller fysisk true dem. Når sådanne symptomer opstår, er det vigtigt at søge behandling.

Symptomer på homo-, bi- og transfobi:

  • Indre uro - Had er en grim menneskelig følelse, der kan forårsage fysisk skade på kroppen, når det kommer ud af kontrol. Homofobi kan føre til indre uro, især når personen forsøger at holde hadet for sig selv.
  • Ydre uro - Hvis en person viser deres vrede og had, kan det føre til alvorlige problemer med loven, især hvis personer udøver fysisk vold. Selv hadefulde mail og ytringer kan føre til retsforfølgelse. Derfor er det vigtigt at sikre, at homofobien ikke kommer ud af kontrol.

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du måske har en fobi, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Terapi mod homo-, bi- og transfobi

Terapeuter forstår, at dette kan være et følsomt emne for nogle mennesker at tale om. Ved at udforske kilden til hadet og lære personen at overkomme hadet, kan en terapeut mindske chancen for, at homo-, bi- eller transfobien kan ødelægge personens og andres liv. Uanset kilden til homofobien, kan en terapeut hjælpe en person til at håndtere følelserne på en konstruktiv måde. Med vores online-løsning GoMentor 24/7 kan du få online terapi og coaching, uanset tid og sted, hvis du føler dig mere tryg eller ikke har mulighed for at dukke fysisk op hos din terapeut eller psykolog.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.