Homo-, bi- og transfobi

Skrevet af GoMentor

Nogle mennesker, som har et had til bøsser og lesbiske, bi- og trans-seksuelle holder det for dem selv, og lader aldrig andre vide om deres fordomme og had. Hvorimod andre udtrykker deres vrede og harme og kan komme i problemer med loven på grund af deres homofobi. Før at hadet ødelægger ens eller andres liv, bør man seriøst overveje at søge behandling. 

Faren ved homo-, bi- og transfobi

  • Indre uro- Had er en grim menneskelig følelse, der kan forårsage fysisk skade på kroppen, når det kommer ud af kontrol. Homofobi kan føre til indre uro, især når personen forsøger at holde hadet for sig selv.
  • Ydre uro- Hvis en person viser deres vrede og had, kan det føre til alvorlige problemer med loven, især hvis personer udøver fysisk vold. Selv hadefulde mail og ytringer kan føre til retsforfølgelse. Derfor er det vigtigt at sikre, at homofobien ikke kommer ud af kontrol.

Symptomer på homo-, bi- og transfobi

Mens nogle mennesker er åbne omkring deres had til homo, bi- og transseksuelle, kan det være svært at se hadet hos andre. Generelt er det en god indikator på homo-, bi-, transfobi, hvis en person føler ekstrem ubehag værende sammen med homo-, bi- eller transseksuelle. Udøver en person ekstreme præventive tiltag for, at undgå en homo-, bi- eller transseksuel, kan det også være en stærk indikator. Andre vil aktivt opsøge homo-, bi- eller transseksuelle for, at håne dem eller fysisk true dem. Når sådanne symptomer opstår, er det vigtigt at søge behandling.

Terapi for homo-, bi- og transfobi

Terapeuter forstår, at dette kan være et følsomt emne for nogle mennesker at tale om. Ved at udforske kilden til hadet og lære personen at overkomme hadet, kan en terapeut mindske chancen for at homo-, bi- eller transfobien kan ødelægge personens og andres liv. Uanset kilden til homofobien, kan en terapeut hjælpe en person til at håndtere følelserne på en konstruktiv måde. 

Definition af homo-, bi-, transfobi

Homo-, bi- og transfobi er negative tanker og handlinger overfor homo-, bi- og transseksuelle. Terapi kan være en nyttig hjælp til, at håndtere vreden og andre følelser tilknyttet fobien.

Har du homo-, bi- og transfobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Otto Krag Hanne Lise Bjertnes Kamilla Lindgren Mahbouba Amini
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til homo-, bi- og transfobi

Har du homo-, bi- og transfobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Otto Krag Hanne Lise Bjertnes Kamilla Lindgren Mahbouba Amini
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere