Frygt for cancer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er carcinofobi?

Efterhånden som man hører om flere og flere tilfælde af kræft og forskellige typer kræft, så er det ikke nogen overraskelse, at der udvikler sig en fobi for kræft blandt befolkningen, nemlig carcinofobi. Det siger sig selv, at ingen ønsker at få kræft, men de, der lider af carcinofobi, er så bange for det og så paranoide, at denne frygt i sig selv kan føre til alvorlige lidelser og forværre deres livskvalitet. Det er derfor, du kan få online terapi for carcinofobi her på GoMentor. Før vi viser, hvordan du kan få hjælp med denne fobi, vil vi præsentere flere informationer vedrørende symptomer på og risici forbundet med carcinofobi.

Symptomer på carcinofobi - frygt for cancer

De, der ikke lider af carcinofobi, gør generelt deres bedste for at undgå risici for kræft. De, der lider af carcinofobi, er så forsigtige, at hver eneste beslutning vedrørende hvad de skal spise, hvor de tager hen, hvilke produkter de skal bruge osv. kan være prøvelse. For dem er en hovedpine ikke bare en hovedpine, men en hjernesvulst, og desværre kan en læge ikke overbevise dem om det modsatte. Udover at undgå alle potentielle kræftforårsagende instanser, bliver de sure på alle i deres liv, som kan risikere at bringe kræften ind i deres liv og deres hjem.

  • En intens angst for kræftfremkaldende ting eller situationer.
  • Stor agtpågivenhed i sociale situationer, med produkter, der anvendes, eller med den mad, der spises.
  • Modvillighed til at færdes steder, hvor man udsættes for kræftfremkaldende ting.
  • Afsky eller vrede mod dem, der kan bringe kræftfremkaldende stoffer ind i ens liv eller omgivelser.

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du måske har en fobi, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

I værste tilfælde kan carcinofobi føre til en meget alvorlig grad af agorafobi, hvor den, der lider af carcinofobi, kun kan føle sig tryg derhjemme, hvor kræften ikke kan nå dem. Det vedvarende behov for at få et helbredstjek hos lægen for hver en lille ting, de fejler, kan i sidste ende være en dyr affære. På grund af disse risici forbundet med carcinofobi er det vigtigt at få behandling, hvis det er nødvendigt.

Behandling af carcinofobi

På grund af det stigende antal kræftsyge, og dermed også mennesker, der lider af carcinofobi, er dette et område, hvor behandlingsmulighederne bliver forsket og forbedret. Her på GoMentor kan du booke online sessions med professionelle terapeuter og psykologer, der kan hjælpe dig med at håndtere din angst og lære dig, hvordan du kan kanalisere dine energier på noget andet end din angst. Gennem denne behandlingsmetode håber vi at kunne hjælpe dig med at få en bedre forståelse af din frygt, hvilket du måske ikke kan klare på egen hånd.

 

Få hjælp til frygt for cancer

Inge Merete Søndergaard Lene Wallentin Bettina Østrand Susie Bjørnvad
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.