Agorafobi

Skrevet af GoMentor

AgorafobiAgorafobi er en ofte irrationel frygt for, at være steder hvor det umiddelbart er svært at få hjælp. Det kan både være i store folkemængder, ved broer eller andre offentlige steder. Som nævnt er frygten ofte irrationel, men synes meget virkelig for de som oplever den. I ekstreme tilfælde, kan agorafobi medføre at man praktisk talt aldrig kommer hjemmefra, og undgår omverden så meget som muligt. Som man kan forestille sig, kan det hæmme ens evne til, at leve en normalt, produktivt liv. Heldigvis kan man få behandling for agorafobi. Faktisk kan man få online terapi der kan hjælpe i forbindelse med denne angstlidelse her via GoMentor.dk.

Symptomer på agorafobi

Det klareste symptom på agorafobi er ekstrem ængstelse der oftest udmunder i et egentligt panikanfald. Frygten for disse, kan før til, at man tilbringer det meste af sin tid inden døre, indenfor hjemmets fire vægge. Frygten for at være alene eller for at befinde sig på et sted, uden en nødudgang kan være andre tegn på, at der er tale om agorafobi. Nogle vil også være enormt bange for, at miste kontrol i det offentlige rum – noget som også kan føre til, at man isolerer sig derhjemme. Nogle viser tegn på ophidselse og vrede. Nogle personer vil blot være tilbøjelige til, at udvise nogle af symptomerne, imens andre vil opleve dem alle, men uanset hvilke symptomer der viser sig, er agorafobi en alvorlig lidelse, der kan have stor negativ indflydelse på ens liv.

  • Angst
  • Panikanfald
  • Man holder sig hjemme igennem lange perioder
  • Afhængighed af andre
  • Frygt for, at være alene
  • Frygt for, at miste kontrollen i det offentlige rum
  • Følelse af adskillelse
  • Følelse af hjælpeløshed
  • Følelsen af, at ens krop eller omgivelse er uvirkelige
  • Usædvanligt temperament med skælven

Få hjælp til agorafobi

Her hos GoMentor.dk forstår vi udfordringer der er forbundet med agorafobi, og vi har tilknyttet en række terapeuter der kan hjælpe med netop dette. Med online psykoterapi kan man få støtte og vejledning, der kan hjælpe med alle aspekter af agorafobi. Før små problemer med panikanfald fører til, at man isolerer sig derhjemme grundet frygt, er det vigtigt at man får hjælp til at bearbejde agorafobi. Online terapi er et relativt nyt fænomen, men det er en måde hvorpå man kan få hjælp til agorafobi ved hjælp af Internettets store kommunikationspotentiale. Denne kombination kan gøre det lettere at komme igennem de svære perioder når man har med denne lidelse at gøre.

Lider du af agorafobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Birgitte Pedersen Marie Ussing Anita Kjeldsen Signe Westi Løvland
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til agorafobi

Lider du af agorafobi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Birgitte Pedersen Marie Ussing Anita Kjeldsen Signe Westi Løvland
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere