Højdeskræk

Skrevet af GoMentor

Højdeskræk - akrofobi er en ekstrem og til tider irrationel frygt for højder. Den tilhører en grupper over fobier, der klassificeres som sted og bevægelsesubehag. Der er mange årsager til denne lidelse, og den kan være ret intens. Akrofobi skyldes ofte en tidligere traumatisk oplevelse, selvom mange forskere hævder, at denne frygt er evolutionær og stammer fra en tid, hvor et fald kunne være livsfarligt. Flere undersøgelser viser, at denne frygt ikke kun opleves af mennesker, men også af dyr der viser ubehag ved højder. Uanset hvad årsagen til akrofobi er, så kan online terapi via GoMentor.com hjælpe. Først skal vi dog gennemgå nogle flere informationer vedrørende akrofobi.

Symptomer på højdeskræk - akrofobi 

Højdeskræk - akrofobi beskrives nogle gange som svimmelhed, men denne beskrivelse er ikke korrekt. Dog er svimmelhed et alment symptom på højdeskræk - akrofobi, når man kigger ned fra højder. Et andet symptom er undgåelse af højder. Der er også en række mere specifikke og mindre kendte symptomer såsom frygten for stole, stiger eller lignende, hvor ens fødder ikke rører ved jorden. I nogle tilfælde kan man endda opleve frygt for vand af samme grund, da ens fødder ikke kan røre jorden, hvis der er dybt, hvor man svømmer. Når man konfronteres med disse scenarier, kan akrofobien gøre en desorienteret og endda være årsag til panikangst.  

Farer forbundet med højdeskræk - akrofobi

Alt efter hvad det er, der fremkalder akrofobien, kan denne lidelse hæmme ens liv. Selvom højdeskræk kan virke harmløst og endda logisk, så er graden af frygten ofte uproportionel med den situation, man befinder sig i. Hvis man befinder sig et højt sted og finder det ubehageligt, så er man mere tilbøjelig til at gå i panik og gøre oprør, hvilket ironisk nok kan gøre det sværere at komme ned. Det kan være ret hæmmende i ens liv, hvis akrofobien sætter begrænsninger i dagligdagen, og dette kan være meget omfattende og tiltagende. 

Behandling af højdeskræk - akrofobi 

Der er mange behandlingsmuligheder for alvorlig akrofobi, og hvis man undersøger mulighederne, kan man finde den metode, der passer bedst til en selv. Selvom traditionel terapi måske er den rigtige vej at gå for dig, så skal du ikke opgive at finde hjælp her på GoMentor.com. Vi har professionelle coaches og terapeuter, der kan hjælpe dig med gode råd samt hjælpe dig med at håndtere de overvældende forhindringer, således at du bedre kan overvinde din frygt. 

Definition af højdeskræk - akrofobi

Akrofobi er en ekstrem frygt for højder, nogle gange til en sådan grad, at personer kan gå i panik, hvis deres fødder ikke rører ved jorden. Symptomerne kan variere fra person til person. Terapi og rådgivning er effektive behandlingsmetoder.

Symptomer på / Grunde til højdeskræk - akrofobi 

  • Intenst ubehag ved højder 
  • Bange for stole eller for at stå på stiger, selv for at svømme 
  • Panik, når man konfronteres med højder
Lider du af højdeskræk?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Pia-Emilie Brozek Lotte Sabroe Graversen Christian Evers Lone Lose
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Slip din højdeskræk

Lider du af højdeskræk?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Pia-Emilie Brozek Lotte Sabroe Graversen Christian Evers Lone Lose
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere