Frygt for slanger

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er ophodiofobi?

Ophodiofobi er en ekstrem og irrationel angst for slanger, og alt hvad der angår slanger. Dette skal ikke forveksles med at være bange for giftige slanger eller den fare, det indebærer, frygten for slangen selv, uanset om den er farlig eller ej. Selvom det nogle gange forveksles med herpetofobi, frygt for krybdyr, så er dette en anden og mere specifik lidelse. Den har været kendt i hele verden i lang tid, og det interessante er, at nogle dyr bare er naturligt frygtindgydende for mennesker uden nogen specifik grund. Uanset hvad årsagen til fobien er, så er der online behandlingsmuligheder til rådighed på GoMentor, som kan hjælpe. Før vi fortæller mere om det, vil vi gennemgå flere facts om ophidiofobi.

Symptomer på ophidiofobi - frygt for slanger

De, der lider af en svær grad af ophidiofobi, er ikke kun bange for slanger, når de er tætte på dem. Et billede af en slange eller et program om slanger i fjernsynet kan fremkalde de samme symptomer, som hvis slangen havde været tæt på dem. Symptomerne er de samme som ved andre fobier: vejrtrækningsbesvær, svedeture, hjertebanken, kvalme eller opkast, rysteture, græden samt at være ude af stand til at blive, hvor der er slanger, er de mest almindelige symptomer.

  • En intens reaktion, når man ser en slange eller et billede af en slange
  • Panik, når man tænker på slanger eller på at være tæt på slanger
  • At undgå steder, hvor man kan risikere at komme tæt på en slange

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du måske har en fobi for slanger, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

En omfattende fobi som ophidiofobi kan udvikles langsom over tid, hvor den kan starte med at være et simpelt ubehag ved slanger til manglende evne til at foretage sig noget som helst på grund af frygten. Frygten for slanger kan også udvikle sig til at være frygt for dyrehandlere, fordi de måske sælger slanger. En person, der lider af ophidiofobi holder sig tilbage fra at tage på campingture, hiking eller anden form for aktivitet, hvor de kan risikere at komme tæt på en slange. Ophidiofobi kan også udvikle sig til at være frygt for krybdyr. Derfor er det vigtigt, at man kommer i behandling, når man har fået stillet en diagnose. 

Behandling af ophidiofobi - frygt for slanger

Selvom ophidiofobi virker banalt for nogle mennesker, så ved vi her på GoMentor, at denne frygt kan være meget virkelig og nogle gange lammende. Med hjælp fra de professionelle terapeuter og psykologer på GoMentor, kan man konfrontere sin frygt og forhindre den i at overtage ens liv. Denne form for fobi kan behandles, man skal bare være tålmodig og bruge lidt hjælp fra mennesker, som kærer for en.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.