Frygt for hunde

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er cynofobi?

Da zoofobi er en af de mest almindelige fobier i verden, er der ikke overraskende, at der er så mange, der lider af cynofobi, som er frygt for hunde. Der er så mange hunde, både som kæledyr og som gadehunde, at dette kan være yderst skræmmende for cynofobe mennesker og samtidig føre til, at de ofte bliver misforståede, fordi denne frygt virker for triviel. Denne fobi starter ofte i barndommen og fortsætter i det voksne liv, og det kan have alvorlige risici. Det er derfor, du kan få terapi for cynofobi her på GoMentor.

Symptomer på cynofobi

Cynofobe mennesker udviser de klassiske undvigelsesteknikker, som de fleste andre med fobier også anvender: at gøre alt for at undgå årsagen til deres frygt, i dette tilfælde hunde. Dette kan være noget så banalt som at gå på den anden side af vejen for ikke at gå forbi en hund. Det kan også være at nægte at besøge en person, fordi vedkommende har en hund. Når de er konfronterede med hunde, udviser de tegn på panik og utilpashed, problemer med vejrtrædningen, hjertebanken, kvalme, svedeture og andet. Mennesker med en ekstrem grad af cynofobi kan begynde at undgå at forlade deres hjem, fordi de er bange for at blive konfronteret med en hund.

  • Undgår hunde eller steder, hvor hunde færdes 
  • Konstant frygt for at møde en hund
  • Panik og angst, når man konfronteres med en hund

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du måske har en fobi for hunde, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Cynofobi har de samme farer som de fleste andre fobier. Da det er dagligsdagsting, der kan være årsag til deres frygt, kan de ofte leve helt alene og bange. Især denne fobi kan være socialt hæmmende. Mange mennesker nærer stor kærlighed for deres dyr, og de er derfor ikke sympatiske over for mennesker, der udviser irrationel adfærd. Selv hunde er mere på vagt, fordi de kan mærke menneskets angst.

Behandling af cynofobi

Behandlingen for cynofobi minder om behandlingsformer for andre fobier. Man skal tvinge sig selv til være tæt på årsagen til frygten, mens man guider sig selv igennem denne skræmmende oplevelse ved hjælp af forskellige teknikker. Dette kan være effektivt, men kræver som regel vejledning. Hos GoMentor kan du finde den bedste metode til at bekæmpe din frygt. De professionelle psykologer og terapeuter som er tilknyttet GoMentor, er her for at hjælpe dig med dine problemer, samt for at lære at se din frygt i øjnene, så du kan få et mere meningsfyldt liv. Derudover kan du få hjælp via online terapi og coaching med GoMentor 24/7, uanset tid og sted.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.