Panikangst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Panikangst

Hvad er panikangst?

Nervøsitet og angst er normale, sunde følelser, som typisk opstår i stressede situationer. Alligevel vil nogen opleve intense perioder med angst – panikanfald – der kommer pludseligt og uden nogen grund. Det efterlader den angstramte ude af stand til at foretage sig noget og derimod uden kontrol over sin egen krop. Panikangst er en angstlidelse, der forårsager voldsomme panikanfald, som kan have både fysiske og psykiske symptomer. Her vil der bl.a. forekomme tegn som frygt, nervøsitet, øget puls og sveden. Udfordringerne ved panikangst er, når den begynder at tage overhånd i ens liv og føre til flere, mere alvorlige mentale lidelser, hvis ikke man får behandling.

Symptomer på panikangst

Det primære symptom på panikangst er gentagne tilfælde af panikanfald. Dette medfører typisk en øget puls, besværet vejrtrækning samt andre fysiske og psykiske problemer. Frygt og nervøsitet i voldsomme mængder er også en følgevirkning af denne lidelse. Nogle vil opleve endnu værre fysiske symptomer, såsom skælven eller ukontrollerbar rysten i forbindelse med panikanfald. Det er forskelligt, i hvilket omfang disse symptomer påvirker en, men overordnet set vil personer, som lider af panikangst, opleve nogle eller alle de nævnte symptomer - ofte ud af det blå og på upassende tidspunkter. Dette kan medføre frygt for at bevæge sig udenfor samt andre angstproblemer. Før dette kommer ud af kontrol, er det vigtigt at undersøge de forskellige behandlingsmuligheder, så du kan få et liv med overskud uden angst og frygt.

Her er de hyppigste symptomer på panikangst:

  • Pludselig frygt
  • Pludselig nervøsitet
  • Sveden
  • Øget puls
  • Svimmelhed
  • Besvimelse
  • Kuldegysninger
  • Hedeture

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du har angst eller er ved at udvikle det, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Sådan behandles panikangst

Genkender du nogle af symptomerne, er det vigtigt at søge behandling hurtigst muligt, så du undgår, at panikangsten fører til værre lidelser, såsom lavt selvværd, andre angstlidelser og depression. Online terapi hos GoMentor kan være en mulighed for dig, hvis du lider af panikangst. Ved at kombinere vores tilknyttede terapeuter, der er specialiserede inden for sådanne lidelser, med internettets kommunikationsmuligheder, tilvejebringes en komplet behandlingsmulighed, der er let at få adgang til – hvor og hvornår du har brug for det. Panikanfald kan have en betydelig negativ indflydelse på ens liv, hvilket derfor gør det så vigtigt at få hjælp. Online behandling via GoMentor kan tilbyde vejledning fra professionelle terapeuter eller give moralsk støtte fra andre i lignende situationer, hvis du er interesseret i gruppeterapi.

 

Lær at slippe din panikangst

Frederik Engels Rikke Rask Møller Susie Bjørnvad Inge Merete Søndergaard
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.