Abnorm separationsangst

Skrevet af GoMentor

Separationsangst er et normalt stadie i ethvert barns udvikling, men når det fortsat består i en ældre alder, kan der være tale om abnorm separationsangst. Symptomerne tæller bl.a. overdreven angst når man skilles fra sine forældre, en manglende lyst til, at være væk fra sin forældre, samt andre fysiske tegn. Man mener at stress og traumer i et barns liv, er de primære årsager til abnorm separationsangst. Online terapi via GoMentor.dk kan hjælpe i forbindelse med denne lidelse, men før vi forklarer hvordan, er her lidt yderligere fakta som man bør kende omkring abnorm separationsangst. 

Årsager til abnorm separationsangst

Stress i forbindelse med, at man har mistet et kæledyr, eller et traume efter en ulykke, kan være nok til at forårsage abnorm separationsangst. Et markant skift i omgivelserne, eller bare det at skifte skole kan også være nok til, at symptomerne på abnorm separationsangst begynder at vise sig. Overbeskyttende forældre, som måske selv lider af abnorm separationsangst, øger risikoen for, at det også opstår hos barnet. Uanset den specifikke årsag, er det vigtigt at man kender og holder øje med symptomerne på denne lidelse. 

Symptomer på abnorm separationsangst

Det primære symptom på abnorm separationsangst er, hvis et barn oplever ekstrem bekymring og angst, hvis det er væk fra sine forældre eller forsørgere. Dette kan manifestere sig gennem raserianfald, eller simulation af sygdom for at undgå skole – og dermed også adskillelse fra forældrene. Sengevædning og frygt for at være alene, er to andre indikatorer på, at der kan være tale om abnorm separationsangst. Hvis symptomerne opstår, er det vigtigt at søge behandling, hvis diagnosen abnorm separationsangst stilles. Hvis ikke det behandles, kan de medfører andre psykiske sygdomme og problemer.

  • Urealistisk og hysterisk bekymring, når man skilles fra sine forældre
  • Barnet nægter at gå i skole, for at blive sammen med sine forældre eller forsørgere
  • Mareridt
  • Sengevædning
  • Frygt for at være alene
  • Simulation af sygdomme for at undgå skole

Behandling af abnorm separationsangst

Abnorm separationsangst er en psykisk tilstand, der får en til at savner steder eller personer så meget, at det forårsager voldsom angst samt andre negative sideeffekter. Behandling af abnorm separationsangst er muligt gennem terapi og rådgivning. Online terapi for abnorm separationsangst via GoMentor.dk, kombinerer psykoterapi med rådgivning via internettet. Denne moderne behandlingsmetode, er en god måde at håndtere symptomerne forbundet med abnorm separationsangst på, samtidig med, at man kan undgå de øvrige farer der kan være forbundet med lidelsen. Vi har tilknyttet terapeuter der specialiserer sig indenfor i abnorm separationsangst, og de kan hjælpe med vejledning og støtte. Adfærdsterapi er en anden vigtig del af behandlingen af denne lidelse. Gennem GoMentor kan du få hjælp til abnorm separationsangst – online – uanset hvor alvorligt problemet er.

Har du abnorm separationsangst?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Christin Walter Pernille Louise Salling Tina Landbo Lone Lose
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til abnorm separationsangst

Har du abnorm separationsangst?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Christin Walter Pernille Louise Salling Tina Landbo Lone Lose
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere