Abnorm separationsangst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er abnorm separationsangst?

Separationsangst er et normalt stadie i ethvert barns udvikling, men når det fortsat består i en ældre alder, kan der være tale om abnorm separationsangst. Symptomerne tæller bl.a. overdreven angst, når man skilles fra sine forældre, en manglende lyst til at være væk fra sin forældre samt andre fysiske tegn. Man mener, at stress og traumer i et barns liv er de primære årsager til abnorm separationsangst. Online terapi via GoMentor kan hjælpe i forbindelse med denne lidelse, men før vi forklarer hvordan, er her lidt yderligere fakta, som man bør kende omkring abnorm separationsangst.

Årsager til abnorm separationsangst

Stress, i forbindelse med at man har mistet et kæledyr, eller et traume efter en ulykke kan være nok til at forårsage abnorm separationsangst. Et markant skift i omgivelserne, eller bare det at skifte skole, kan også være nok til, at symptomerne på abnorm separationsangst begynder at vise sig. Overbeskyttende forældre, som måske selv lider af abnorm separationsangst, øger risikoen for, at det også opstår hos barnet. Uanset den specifikke årsag, er det vigtigt, at man kender og holder øje med symptomerne på denne lidelse.

Symptomer på abnorm separationsangst

Det primære symptom på abnorm separationsangst er, hvis et barn oplever ekstrem bekymring og angst, hvis det er væk fra sine forældre eller forsørgere. Dette kan manifestere sig gennem raserianfald eller simulation af sygdom for at undgå skole – og dermed også adskillelse fra forældrene. Sengevædning og frygt for at være alene er to andre indikatorer på, at der kan være tale om abnorm separationsangst. Hvis symptomerne opstår, er det vigtigt at søge behandling, hvis diagnosen abnorm separationsangst stilles. Hvis ikke det behandles, kan de medføre andre psykiske sygdomme og problemer, f.eks. depression.

  • Urealistisk og hysterisk bekymring, når man skilles fra sine forældre
  • Barnet nægter at gå i skole for at blive sammen med sine forældre eller forsørgere
  • Mareridt
  • Sengevædning
  • Frygt for at være alene
  • Simulation af sygdomme for at undgå skole

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har angst eller er ved at udvikle det, kan du tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Behandling af abnorm separationsangst

Abnorm separationsangst er en psykisk tilstand, der får en til at savner steder eller personer så meget, at det forårsager voldsom angst samt andre negative sideeffekter. Behandling af abnorm separationsangst er muligt gennem terapi og rådgivning. Online terapi for abnorm separationsangst via GoMentor kombinerer psykoterapi med rådgivning via internettet. Denne moderne behandlingsmetode er en god måde at håndtere symptomerne forbundet med abnorm separationsangst på, samtidig med at man kan undgå de øvrige risici, forbundet med lidelsen. Vi har tilknyttet terapeuter, der specialiserer sig inden for abnorm separationsangst, og de kan hjælpe med vejledning og støtte. Adfærdsterapi er en anden vigtig del af behandlingen af denne lidelse. Via GoMentor kan du få hjælp til abnorm separationsangst – online – uanset hvor alvorligt problemet er.

 

Få hjælp til abnorm separationsangst

Frederik Engels Rikke Rask Møller Nirvi Bennich Susie Bjørnvad
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.