Generaliseret angst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Generaliseret angstHvad er generaliseret angst?

Generaliseret angst er en mental lidelse, der gør, at man bliver ekstremt bekymret eller ængstelig i forhold til større begivenheder i livet, ofte irrationelt. Man kender ikke de præcise årsager til generaliseret angst, men man mener, at både biologiske og psykologiske faktorer spiller en rolle. Symptomer på generaliseret angst tæller bl.a. søvnproblemer, rastløshed og irritabilitet, hovedpine, skælven samt andre fysiske og psykiske problemer. Hvis ikke det behandles, kan generaliseret angst føre til depression, stofmisbrug og andre problemer. Netop derfor har vi udviklet en platform for online terapi for generaliseret angst her hos GoMentor, hvor du kan få den hjælp, du har brug for.

Symptomer på generaliseret angst

Symptomerne på generaliseret angst er generelt mildere end symptomerne på andre angstforstyrrelser, men det betyder ikke, at de ikke er alvorlige og nogle gange skræmmende at stå overfor. Personer med denne lidelse vil typisk opleve ekstrem udmattelse og manglende energi. Rastløshed og irritabilitet er også almindeligt hos personer med generaliseret angst. Mange vil også opleve søvnproblemer, hovedpine, skælven eller andre alvorlige fysiske problemer. Manglende koncentration og evne til at fokusere er også tegn på generaliseret angst. Symptomernes til tider milde natur betyder dog ikke, at man ikke behøver behandling. Faktisk er der risiko for, at stofmisbrug, depression eller andre problemer kan opstå som følge af generaliseret angst, og man bør således overveje behandling, så snart symptomerne observeres.

  • Træthed
  • Irritabilitet
  • Søvnproblemer
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du har angst eller er ved at udvikle det, ved at tage vores angsttest og se, om du viser tegn på angst.

Få hjælp til generaliseret angst

Hos GoMentor forstår vi, at tid kan være et problem for mange – også personer med angstforstyrrelser. Det kan især være svært at tage de første skridt mod behandling for personer, der lider af panikanfald og angst i det hele taget. Det er derfor, det er så banebrydende med online behandling af generaliseret angst via GoMentor.dk. Vores tilknyttede psykologer og terapeuter, som er specialiserede inden for angstforstyrrelser, tilbyder vejledning, ligesom man også kan få støtte fra personer i lignende situationer.

 

Lær at slippe angsten

Frederik Engels Inge Merete Søndergaard Nirvi Bennich Rikke Rask Møller
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.