Akut belastningsreaktion

Akut belastningsreaktionEn akut belastningsreaktion er en variation af posttraumatisk stress syndrom, som påvirker en efter en bestemt livstruende eller traumatisk begivenhed. Man kender ikke de nærmere årsager til denne lidelse, men det hænger sammen med hjernens reaktion på den traumatiske begivenhed. Symptomerne på en akut belastningsreaktion tæller bl.a. undgåelse af den traumatiske begivenhed, genlevning af den traumatiske begivenhed, adskillelse samt andre alvorlige fysiske og psykiske problemer. Andre farer ved akut belastningsreaktion er, at det kan føre til problemer med stofmisbrug, fordi man selv prøver at medicinere sig ud af problemet. Før man lader akut belastningsreaktion påvirke ens liv negativt, bør man overveje behandling.

Symptomer på akut belastningsreaktion

I udgangspunktet vil personer med en akut belastningsreaktion udvise symptomer der relaterer sig til bearbejdelsen af en traumatisk begivenhed, eksempelvis emotionelt, fysisk eller seksuelt misbrug. De fleste personer der lider af denne forstyrrelse, har tendens til at genleve de begivenheder der har forårsaget problemet. Andre vil forsøge at undgå personer, steder eller endda tanker der er relaterede til den traumatiske begivenhed. Mange vil også have dyssociative problemer, da man forsøge at ”placere” sig selv udenfor begivenheden. Som med andre lignende lidelser, kan ekstrem angst der fører til panikanfald også forekomme. Nogle vil opleve selektivt hukommelsestab, når man lider af en akut belastningsreaktion.

  • Forvirring
  • Undgår tanker omkring oplevelsen
  • Undgår personer relateret til oplevelsen
  • Undgår steder relateret til oplevelsen
  • Dyssociative problemer
  • Angstanfald

Få hjælp til akut belastningsreaktion

Som man kan forestille, kan det medføre alvorlige problemer, når man hele tiden gennemlever en traumatisk oplevelse i hovedet, uden at man kan komme videre. For mange vil en akut belastningsreaktion kunne føre til stof- eller alkoholmisbrug, for at dulme smerten. Online terapi via GoMentor.dk kan måske være med til at hjælpe, før problemerne opstår. Vi har tilknyttet en række terapeuter, der kan behandle for akut belastningsreaktion. De kan hjælpe med alle symptomerne for denne lidelse. Man kan også få grupperådgivning, der kan bidrage med moralsk støtte fra andre i samme situation.

Har du oplevet en akut belastningsreaktion?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Susanne Espersen Charlotte Sandfeld Lise Aabenhuus Betina Søbirk Svane
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til akut belastningsreaktion

Har du oplevet en akut belastningsreaktion?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Susanne Espersen Charlotte Sandfeld Lise Aabenhuus Betina Søbirk Svane
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.