Dødsangst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er dødsangst?

Dødsangst er en ekstrem og irrationel angst for døden, døde ting eller tanker om at dø. Ofte kan reaktioner på denne frygt være panikangst eller pludselige anfald. Det er meget forskelligt, hvad der kan være årsag til denne angstlidelse, men ofte kan det være noget, der stammer fra barndommen af. Der er ofte også en væsentlig forskel på symptomerne og behandlingsmetoderne, afhængigt af om der er tale om akut eller eksistentiel dødsangst. Akut angst opstår pludseligt, f.eks. ifm. traumatiske oplevelser som trafikuheld, overgreb eller krig. Eksistentiel angst kan både opstå dagligt og en sjælden gang imellem, f.eks. ifm. dødsfald i familien, hvor man i højere grad reflekterer dybere over ens eksistens. Uanset hvad, er det vigtigt at få den rette hjælp, hvis man oplever at føle sig angst for døden.

Symptomer på dødsangst

Der kan være mange forskellige tegn på, at man kæmper med dødsangst, alt efter hvad der ligger til grund for angsten, og i hvilken grad den opleves. Nogle kan f.eks. opleve angsten ifm. flyskræk, dødsfald eller som en del af hverdagen, afhængigt af om dødsangsten er akut eller eksistentiel.


Typiske symptomer på dødsangst:

  • Panikanfald
  • Åndedrætsbesvær
  • Hjertebanken
  • Svedture og rystelser
  • Kvamle og svimmelhed
  • Lammelse af kroppen

Få hjælp mod dødsangst

Lider du af angst for døden? Hos GoMentor har vi forskellige psykologer, psykoterapeuter og bl.a. også traumeterapeuter, som kan hjælpe dig med at bearbejde dine ængstlige tanker, følelser og reaktioner. Du kan se, hvilke mentorer der kan hjælpe dig med at håndtere din dødsangst på listen nedenfor, eller søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Har du svært ved at komme ud af døren, tilbyder mange af vores mentorer også online terapi, så du kan få hjælp i dine egne, trygge omgivelser. Du er også altid velkommen til at kontakte GoMentor på support@gomentor.com, hvis du har brug for hjælp til at finde den rette.

 

Få hjælp mod dødsangst

Julie Hvilshøj Andersen Pia Mangaard Lintrup Katrine Boeck Samuael Neo Petersen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.