Hvad går jeg ind til?

Skrevet d. 18-2-2022 15:21:15 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Hvad er terapi egentlig?


Som psykolog er jeg virkelig opmærksom på dig! Jeg spørger ofte, hvad du mon har brug for lige nu. Og for mange er det et svært spørgsmål. Og grunden til, at jeg spørger, er fordi jeg ønsker at du i sidste ende ikke har brug for mig. At du er i stand til at have det godt emotionelt og psykisk uden assistance. Så det er terapi. Jeg kan ikke hjælpe med kroppen, men sindet er jeg virkelig god til!


Alle har behov, og når disse behov bliver svære at møde, fx kan en relation blive utryg, og så bliver det svært at møde disse behov på en balanceret måde. Og her begynder de mønstre der over tid kan blive til angst, depression etc.


Derudover, vil der også være flere elementer af de man kalder psykoedukation, som egentlig bare er at undervise dig i, hvordan mange ting omkring din psyke og følelser fungerer. Og her rammer vi ret mange principper, som vi er underlagt.


Et helt simpelt eksempel på dette er, at du bliver et gladere menneske, jo mere du er i stand til at give til andre. Og jo mere du forsøger at tage fra andre, jo mere trist bliver du. Ofte har vi lært det modsatte, fordi i økonomi mister man det man giver, og har mere når man får. Men i livet er det omvendt.


Skriv, hvis du er interesseret i at høre mere. Du kan altid få en gratis kort samtale.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.