Selvfølelse

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Kvinde med dårlig selvfølelse udtrykker sig i at hun ikke stoler på sig selv eller sine instinkter og føler sig derfor dum og inkompetentHar du oplevet følelsen af ikke at være god nok? Eller følelsen af at være utilstrækkelig - f.eks. over for din partner, familie, venner eller din arbejdsplads? Måske har du oplevet at føle dig inkompetent? Mange - især unge teenagere - oplever på et tidspunkt at føle sig usikker eller mindre værd. Det er menneskelige følelser, som kan være helt naturlige i visse situationer. Desværre er der nogle, som går rundt med en rigtig dårlig følelse med sig selv. En dårlig eller negativ selvfølelse er typisk, når man føler sig utilstrækkelig eller mindre god - det kan både være generelt i livet eller over for bestemte personer.

Tegn på dårlig selvfølelse

Følelser, der ofte forbindes med dårlig selvfølelse:

Personer, der har en lav selvfølelse, reagerer ofte ved at trække sig tilbage fra f.eks. det sociale. Det kan både skyldes frygt eller skam over at have det sådan, at man ikke føler sig i stand til at være den, man gerne vil, og have overskud til at give fra sig. Det er vigtigt at søge hjælp, når man oplever disse følelser, for at undgå, at det udvikler sig til angst, stress eller depression.

Få hjælp til dårlig selvfølelse med GoMentor

Hos GoMentor ved vi, hvor vigtigt det er at have det godt med sig selv for at kunne opnå de ting i livet, man gerne vil. Derfor har vi en række tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches med den rette erfaring og uddannelse, som kan hjælpe dig. Du kan booke en tid til at mødes personligt, have online videosamtaler eller tilmelde dig GoMentor 24/7, hvor du kan skrive ubegrænset med din personlige mentor, uanset tid og sted. På den måde kan du få hjælp til at blive glad for dig selv og nyde livet fuldt ud.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.