Lav selvtillid

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Kvinde med lav selvtillid sidder på gulvet og tænker over sine følelsesmæssige problemerNår ens tro på egne evner svigter, kan det have en drastisk effekt på mange områder i ens liv. Lav selvtillid kan forhindre en i at nå sit fulde potentiale i livet. Det fører ofte til en følelse af ulykke eller en lang række andre problemer. Her kan lifecoaching have en positiv indvirkning, når det kommer til at have tillid til sig selv og ens evne til at opnå succes. At få en lifecoach kan være den afgørende faktor, der kan få en til at tro på egne evner og have mere tillid til egen kunnen. Selvom årsagen til en svækket selvtillid i voksenlivet måske skal findes tilbage i barndommen, er det vigtigt, man fokuserer på, at man stadig kan nå at få hjælp. Fortiden kan ikke ændres, men fremtiden kan planlægges, så man undgår fremtidige problemer.

Tegn på lav selvtillid

Det kan være svært at definere helt præcist, hvad der skyldes, at man har udfordringer med selvtilliden. Ofte det baggrunden for det findes i ens barndom og opvækst, hvor man har oplevet nogle situationer, der har gjort det sværere for en at tro på sig selv generelt i livet eller i bestemte situationer. Dog er der nogle tegn, som hyppigt går igen hos personer, der kæmper med selvtilliden.

De typiske tegn på lav selvtillid er:

  • Lavt selvværd og manglende tro på sig selv
  • Problemer med at tale i offentligheden
  • Problemer med dating og at være i parforhold
  • Relationsproblemer - svært ved at finde og fastholde relationer
 

Udfordringer med lav selvtillid

At have en lav selvtillid kan have en stor negativ indflydelse på ens liv, lige fra at man ikke kan få sig til at bede om lønforhøjelse - heller ikke selvom den er fortjent - til, at man ikke tør invitere en anden person ud på date. Udover arbejds- og sociale relationer, kan problemer med selvtilliden også påvirke ens følelsesmæssige tilstand. Typisk vil man også opleve lignende problemer eller nemt drage til foragt for kritik, der kan resultere i, at man bliver bange for at kaste sig ud i nye ting. Denne cyklus kan være svær at bryde på egen hånd.

Online lifecoaching for lav selvtillid 

Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række coaches, der er specialiserede i at håndtere dårlig eller lav selvtillid. De tilbyder både personlige møder og online lifecoaching, så det er nemt og bekvemt at få den fornødne hjælp, uanset hvor og hvornår du har brug for det. At genoprette ens selvtillid kræver en hel del arbejde - og tid - men med den rigtige lifecoach kan hele processen gøres nemmere. Lav selvtillid kan gøre det svært at nyde livet, selv hvis man generelt oplever succes. Det er dog ganske ligetil at tillære sig de rette metoder til at arbejde med selvtilliden sammen med en lifecoach via GoMentor.dk.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.