Eksistentielle problemstillinger

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Eksistentielle problemer og problemstillinger får en ung mand til at sidde ned alene og tænke over sin eksistens og tilværelse.Eksistentielle problemstillinger omhandler stort set alt, der er knyttet til eksistensen - ens eksistens i livet. De eksistentielle spørgsmål er tilsvarende de overvejelser, der typisk knytter sig til selve det at være et menneske og de grundvilkår, det inkluderer. Disse spørgsmål og overvejelser vil stort set alle mennesker gennemgå på et eller andet tidspunkt i løbet af sit liv.

Hvad er eksistentielle problemer?

Det, at være i tvivl om ens eksistens, og hvad formålet egentlig er med livet, er udfordringer og tvivl, mange mennesker oplever gennem livet. De opstår ofte i forbindelse med livsændringer, såsom når man går fra teenager til at være voksen, flytter hjemmefra, stifter familie og får børn, starter og slutter på uddannelse, går fra uddannelse til job, eller går fra job og på pension. Det kan frembringes af mange forskellige årsager, som hos nogle blot kan føles som et tomt hul, hvor man ikke helt ved, hvad der mangler, og hvordan det skal udfyldes.

 

Eksistentielle problemstillinger kan eksempelvis handle om:

 • Manglende mening med livet
 • Ensomhed
 • Sygdom
 • Angst og frygt
 • Alderdom
 • Ansvar
 • Valg og fravalg - og manglende valg
 • Relationer
 • Livskriser
 • Identitetskriser

Disse problemer kan ofte medføre spørgsmål som:

 • Hvem er jeg?
 • Hvad er meningen med livet?
 • Hvordan lever jeg mit liv - og hvordan ønsker jeg at leve mit liv?

Det er således en helt naturlig del af livet at opleve tvivl på sin vej og ikke altid vide, hvad man skal, eller i hvilken retning man skal gå. Du kan læse mere om livskrise og identitetskrise, som kan være udfordrende problemstillinger, der har en væsentligt betydning for, hvordan man trives, og om man føler livsglæde i livet. Føler du, at livet er svært lige nu? Ved du ikke, hvad du skal, eller hvad du vil? Så kan en lifecoach hjælpe dig med at komme på rette spor. Går du igennem større eksistentielle udfordringer, såsom livskriser eller identitetskriser, kan psykoterapi derimod være det rigtige for dig.

Få hjælp til dine eksistentielle problemer

Det er store emner og store spørgsmål, som det kan være fordelagigt at vende med en professionel og kvalificeret samtalepartner. Sådanne kriser og tvivl omkring sin egen eksistens er oftest svære at gå igennem alene. Hos GoMentor kan du finde en professionel samtalepartner, som har erfaring inden for eksistentielle problemstillinger og kan hjælpe dig med at komme godt igennem dem. Om du ønsker at tale med en terapeut, psykolog eller coach, det afhænger af din situation, og hvad du har brug for. Se oversigten over de forskellige psykologer, terapeuter og coaches nedenfor eller søg mere specifikt efter den helt rette mentor til dig via 'Find ekspert'-knappen til højre på siden. Det kan både være lifecoaching og terapi, der kan være gavnligt for dig, alt efter hvad du føler er mest behjælpeligt, og som du føler dig mest tryg ved. Uanset hvad dine behov er, kan vores mentorer hjælpe dig med dine udfordringer og din personlige udvikling, så du kan få skabt det liv, du ønsker dig.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.