Livskrise

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Mand med livskrise sidder alene på en bænk med solnedgang i baggrunden og tænker over sit liv, som virker uoverskueligt

Hvad er en livskrise?

Alle mennesker går igennem én eller flere kriser i løbet af sit liv, og det er ikke altid, man selv vælger dem til og fra. Derfor er det vigtigt, man ikke fokuserer på at komme uden om dem - men komme igennem dem. Gennemgår man store omvæltninger i sit liv, som kan være svære at håndtere selv, kan en terapeut, psykolog eller coach hjælpe dig med støtte og rådgivning.

Tegn på livskrise

Vi gennemgår alle livskriser i en eller anden form, hvilket kan skyldes en lang række årsager. Ofte vil du opleve følelsen af tvivl, frustration og tristhed samt håbløshed i forhold til ikke at kunne komme videre fra krisen. Dette er helt naturligt, men kan være frustrerende og forvirrende at skulle håndtere. Det varierer meget fra person til person, hvad der udløser en livskrise, men de typiske årsager er:

  • At få børn
  • Skilsmisse
  • Alvorlig sygdom
  • Sorg og tab - dødsfald eller ved at miste en, man har haft nær
  • Svigt og brud på tillid
  • Starte på ny uddannelse eller job
  • At miste sit job eller gå på pension
  • Overgangsalder - oftest kvinder
 

 

Livskrisen opstår dermed ofte, når du oplever en omvæltende, traumatisk eller livsændrende situation. Påvirker den dig meget, pyskisk og/eller fysisk, og har du svært ved at tale om den, hober den sig ofte op og giver de frustrationer, du kan mærke. Det medfører oftest også manglende livsglæde og kan i værste tilfælde føre til angst, depression, selvmordstanker og endda selvmord. Derfor er det meget vigtigt at få talt med nogle om sin krise - har man ingen nære relationer, man kan betro sig til, bør man tale med en terapeut, psykolog eller coach.

Sådan kommer du igennem livskrisen

For at komme bedst muligt igennem en livskrise, er det vigtigt, at man erkender sin situation og accepterer den - først derefter er det muligt at kunne arbejde sig videre, f.eks. ved at bruge krisen positivt som en forandringsproces til at skabe forbedring i sit liv. Så snart du mærker, at du føler dig kriseramt eller nedtrykt over en given situation, anbefales det, at du søger hjælp. Hos GoMentor har vi en lang række terapeuter, psykologer og coaches tilknyttet, som har speciale inden for forskellige livskriser, såsom identitetskrise. Her har du mulighed for at få terapi eller coaching, alt efter dine behov, hvor du kan aftale personlige møder ved fysisk fremmøde. Derudover tilbyder GoMentor online terapi og coaching, så du kan få hjælp til at komme igennem din livskrise, uanset hvor og hvornår du har brug for det.

Få hjælp til livskrise

Gertrud Lykke Rikke Rask Møller Michelle Poulsen Glennie Grønne
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Livskrise

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.