Introvert

af GoMentor

Sidst opdateret 1-12-2021

Reviewer Troels Sletved (Admin)

At være introvert er ofte noget folk forbinder med generthed, men dette er ikke hele sandheden. I virkeligheden er det et personlighedstræk, der indebærer mange fordele i livet. 30-50% af befolkningen er introverte, men ikke alle har lært at mestre denne del af deres personlighed.

Noget der kendetegner introverte er, at de drænes for energi i forsamlinger med mange mennesker. Ikke fordi de ikke kan lide at være sammen med andre mennesker, men fordi de har brug for ro til at tænke, arbejde og genoplade batterierne, hvilket bedst gøres alene eller derhjemme. Introverte og ekstroverte kommer nemt til at misforstå hinanden fordi de er så grundlæggende forskellige.

Carl Gustav Jung var en schweizisk psykiater og ven af Freud. Han var den første der brugte begreberne introvert og ekstrovert til at beskrive de to personlighedstypers indstilling til verden omkring dem.

Kendetegn ved introversion:

  • De nyder alenetid og får energi indefra
  • De foretrækker at være sammen med nære venner end at gå til fester
  • De har brug for at tænke før de taler
  • De føler sig sjældent ensomme
  • De holder fast i venner og andre bekendtskaber i lang tid
  • De har brug for at genoplade batterierne efter en hel aften i selskab med mange mennesker

Test: Introvert

Er du introvert eller ekstrovert? Ta testen for at se, om du er en introvert eller ekstrovert person.


Hjælp og sparring til det at være introvert 

Hos GoMentor har vi tilknyttet mere end 400 kompetente psykologer, psykoterapeuter og coaches, og gjort det nemt at få rette hjælp. Du har både mulighed for at booke tid til fysiske sessioner eller finde en online psykolog eller online coach. Dette kan bl.a. foregå via GoMentor 24/7 platformen for online terapi forløb inkluderende både skriftlig terapi og coaching samt videosamtaler. Find en god coach eller terapeut nær dig:

 

Rådgivning til introverte

Frederik Engels Gertrud Lykke Katja Rose Michelle Poulsen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.