Økonomisk frihed

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er økonomisk frihed?

Ung mand på yacht har opnået økonomisk frihed og benytter derfor sommeren ombord på en båd i krystalklart vand Økonomisk frihed er et kraftfuldt begreb, der knytter sig til rigtig mange menneskers ultimative drøm. Hvor nogle bruger store dele af deres liv på at drømme om finansiel frihed, er der andre, der rent faktisk gør noget ved det. Finansiel frihed indebærer, at man er i stand til at pleje sine behov, uden at man behøver at bekymre sig om penge. For nogle betyder det blot, man er gældfri og kan tjene til føden på ærlig vis, imens det for andre indebærer økonomisk succes, og at man er i stand til at nyde de finere ting i livet. Online lifecoaching hos GoMentor kan give dig rådgivning samt den træning og støtte, der er nødvendig for at opnå finansiel frihed. For nogle kræver det måske mere arbejde end andre - men har man en slagplan og en lifecoach til at hjælpe sig, vil der altid være håb for en bedre økonomisk fremtid. At blive fri for gæld er kun en del af løsningen. På den anden side er der også tilegnelsen af nye formuer. En lifecoach kan hjælpe med begge sider af sagen og hjælpe til at gøre økonomisk frihed til en realitet.

Med økonomisk frihed medfører følgende fordele:

 • At være økonomisk uafhængig
 • Ikke at skulle bekymre sig om regninger
 • Ikke at skulle leve fra lønseddel til lønseddel
 • At blive gældfri
 • Mindre stress forbundet med penge
 

Tips til at opnå økonomisk frihed

For at opleve følelsen af at føle sig fri, når det gælder ens økonomi, er der to vigtige faktorer, som du bør følge - de er simple, men yderst effektive:

 • Håndtering af gæld – Hvis man lærer at håndtere sin gæld og komme af med den, er man kommet langt i forhold til at opnå finansiel frihed. Det kan både være en svær og rodet proces, afhængigt af ens gæld, men en lifecoach kan hjælpe med teknikker, der gør hele forløbet nemmere for dig. På den måde undgår du også, i værste tilfælde, at ende i RKI.
 • Lave fornuftige investeringer – Fornuftige investeringer er en anden måde at arbejde effektivt hen imod finansiel frihed. Selvom eliminering af gæld bør være et hovedpunkt i enhver finansiel plan, vil en forøgelse af ens formue – til yderligere investering – være det afgørende for, om man opnår finansiel frihed.

Finder du disse punkter uoverskuelige, eller har du andre problemer med din økonomi, som du ikke føler, du kan løse på egen hånd, kan det være en fordel at få lidt ekstra hjælp af en lifecoach.

Online coaching for økonomisk frihed

Hos GoMentor ved vi, at den moderne verden er hektisk, og at tid er penge. Derfor har vi skabt en platform for online coaching. Vores tilknyttede online coaches tilbyder den samme gode vejledning som alle andre coaches, men er også tilgængelige, hvor og når det passer dig. Kombinationen af internettet og coaching giver dig et effektivt redskab til at opnå økonomisk frihed – et skridt ad gangen. Selvom mange drømmer om den hurtige vej til penge, er det ikke alle, det kan lade sig gøre for. Alligevel kan en lifecoach hjælpe dig med at skabe et stærkt fundament for at opnå finansiel frihed.

Hvad enten du ønsker at opnå økonomisk uafhængighed, eller blot vil undgå at skulle leve på vand og brød sidst på måneden, kan gældsrådgivning desuden være et effektivt redskab, der kan hjælpe. Online coaching via GoMentor kan hjælpe dig med at blive bedre til at håndtere din gæld. Der er mange ting, man kan gøre på egen hånd for at mindske sin gæld, men ekstern assistance kan gøre hele forløbet lettere.

Grundlæggende tips til gældshåndtering

De fleste har en grundlæggende idé om, hvor meget de skylder væk, men samler man det hele og skriver det sammen, så man har et mere konkret beløb at forholde sig til, hvilket gør det mere håndgribeligt – det er måske netop årsagen til, at nogle helst undgår det. Ligeså snart man kender sin gælds fulde omfang – uanset hvor stor den er – bør man lægge en plan. Der er mange ting, man kan gøre for at reducere den månedlige ydelse, men det tager tid og kan også være dyrt. Nogle kan måske lave planer for, hvordan man nedbringer sin gæld på egen hånd, men det vil altid være en god idé at få hjælp fra en coach.

Typiske tegn på, du har brug for gældsrådgivning, fremgår, når du har udfordringer med:

 • Afbetaling af gæld
 • At leve uden gæld
 • Studielån
 • Kreditkortgæld
 • Sammenlægning af gæld

Online coaching for gældsrådgivning

Gældsrådgivning dækker over de metoder og begreber, der kan hjælpe en til at reducere, og på længere sigt, eliminere sin gæld, uden at gå bankerot. Lifecoaching kan være et værdifuldt værktøj til at håndtere sin gæld mere fornuftigt. Gæld – hvad enten man kender det fulde omfang eller ej – kan være et ømt punkt for mange. Det er en af grundende til, at vi har udarbejdet en platform for online lifecoaching med gældsrådgivning. Ved at kommunikere via GoMentor.dk, kan personer, der har gæld, få råd, information og støtte til at kunne håndtere sin gæld én gang for alle. Der er ikke noget, der slår følelsen af at være gældfri, hvilket også er en drøm for rigtig mange mennesker. Online lifecoaching kan give den fornødne hjælp, der kan være med til at gøre drømmen til virkelighed. Det er ikke svært at lære at håndtere sin gæld, men hvis man har en, der kan vejlede undervejs, bliver det endnu nemmere.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.