Får du gjort det, du vil?

Skrevet d. 17-3-2021 13:45:29 af Elisabeth Milada Vind - Coach, Business coach, Stresscoach, Kropsterapeut, Gestaltterapeut

Så sæt system i, hvad du faktisk vil. Forstå, hvorfor du virkelig VIL det. Og sæt din egen agenda for, at nu går du i gang.

Det er meget almindeligt at ønske sig en ændring i sit liv og så sætter du gang i nogle ting. Laver nogle forandringer. Men efter et par uger har du ikke rigtigt fået gjort noget rigtigt ved dit ønske. Kun hvis der er en deadline, bliver du nødt til at handle på noget eller forholde dig til den ændring eller begivenhed, som er på vej.

Hvordan kommer du så faktisk til at handle på dit ønske?
Spørg dig selv, hvorfor du virkelig vil det her. Sæt dig gerne med lukkede øjne, slap af og tænk over, hvad det er, du ønsker dig og se, mærk eller sans det i dit indre. Brug et lille stykke tid på at forestil dig eller tænk over, hvordan begivenheden eller din fremtid gerne må foregå og være.
Så har du forberedt dig på, hvad det er, dit ønske er.

Derefter handler det om at handle. Og hvad får os til at handle? Nogle er drevet mod, at det skaber frygt og derfor får frygten os til at handle på ikke at 'blive bidt af tigeren'. Men oftere er det nemmest at handle på din lyst og motivation. Det er fx hvad supermarkeder og reklamer arbejder med, nemlig vores menneskelige psyke, som tiltrækkes af gode oplevelser og noget, som føles godt i vores indre. Så find ud af, hvad der får dig til at få det godt indeni, når du skaber din nye plan, din forandring, din ændrede fremtid eller den begivenhed, som vil komme.

En plan er den nemmeste måde at få sat gang i processen på. Du kan fx tænke over, hvad det bedste resultat er, og så gå baglæns derfra og forestil dig, hvad der skal til for at nå der til. Eller du kan skrive ind i din kalender, hvad du gerne vil gøre hver uge. Vær ikke FOR ambitiøs, men sæt heller ikke barren for lavt. Når du begynder at gøre det, du virkelig vil, så er det ofte fint, at du gør det lidt mindre end du faktisk havde tænkt dig i første omgang. Du er nemlig ved at skabe en ny vane og det tager lidt tid.

At dele dit ønske med andre kan du vælge eller undlade at gøre. Det afhænger af om du har brug for ikke at høre andres reaktioner på dit ønske. Og det er rigtig godt at blive motiveret af en anden, hvis et klap på skulderen indimellem får dig til at tage dit næste skridt. Hvis du finder en ven eller kollega, partner, udenforstående, som du ved, vil støtte dig og spørge dig, hvordan det går indimellem, så er det en rigtig god idé at dele, hvad dit mål er. Nogle gange har vi derimod behov for at sætte gang i noget nyt for os selv og så dele det, når denne proces er godt i gang. Vil du ud at løbe, så er en løbemakker en god idé. Vil du skabe en større ændring, kan det være, du vil forberede den før du præsenterer den for en anden.

Et ønske kan ændre sig. Over tid. Det er helt fint, at du ændrer i din plan eller dit slutmål undervejs. Fordi du tilpasser dit ønske med det, som fremtiden bringer dig.

10 minutters handling er bedre end ingenting. Med denne tankegang følger, at det er bedre at tage små skridt end slet ikke at gøre noget.

Hvad siger du til at sætte dig ned nu og lukke øjnene i 5 minutter og tænk over, hvad du virkelig gerne vil? Mærk efter, hvad det betyder for dig. Hvilken forandring vil det give dig? Hvilke følelser vækker det i dig?


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.