Sceneskræk

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Klient for hjælp fra sin mentor til at behandle sin sceneskræk, så han præsentere og debattere emner foran sine kollegaer, uden nervesystemet blokerer.

Hvad er sceneskræk?

Uanset hvilken stilling man har i en virksomhed, vil der ofte før eller senere komme en situation, hvor man skal holde en præsentation for enten en større eller mindre forsamling. Det kan ofte give en følelse af sceneskræk for mange, især hvis man stiller store krav til sig selv og sin performance. Det er dog vigtigt at huske, at sceneskræk er noget, vi selv skaber i tankerne - derfor kan man heldigvis arbejde med det. Uanset om du blot vil lære at kunne stille dig op foran andre mennesker, eller du vil blive bedre til at præstere, når du endelig gør det, kan terapi eller coaching hjælpe dig med de rette værktøjer. På den måde kan du lære at føle dig mere fri og mere selvsikker på din arbejdsplads.

Sådan håndterer du sceneskræk

Selvom der er mange specifikationer og detaljer der er vigtige i forbindelse med præsentationer, er her en række af de mere grundlæggende præsentationsteknikker som er brugbare i de fleste forretningssituationer:

  • Forberedelse - Det er vigtigt, at du øver dig, så meget du nu kan - evt. foran spejlet eller en, du føler dig tryg ved.
  • Visualisér - Prøv at visualisere situationen, din tale, publikum og rummet. Forestil dig stedet, og hvordan det ser ud, dit publikum, hvor de står eller sidder, samt hvor du skal stå eller sidde, og hvordan du kommer derhen.
  • Publikum er din ven - Prøv at se dit publikum som en ven eller en person, du skal have en samtale med - hvis du ser præsentationen som en samtale med blot én person, vil det blive lettere og mere overskueligt for dig.
  • Vejrtrækning - Træk vejret med dybe vejrtrækninger helt ned i maven - øv dig på det sammen med talen, så du husker, hvordan du skal gøre det, når du er i situationen.

Business Coaching: Sceneskræk

For at arbejde med sceneskræk vil du få en række præsentationsteknikker, der kan give dig nogle egenskaber, som gør dig i stand til at afholde præsentationer og tale foran et publikum - uden at det er et skrækscenarie. Uanset om dit publikum består af én person (en direktør eller en vigtig kunde) eller en større forsamling, findes der præsentationsteknikker, som en business coach kan hjælpe dig med. Ved at arbejde med din evne til at præstere samt stå foran andre mennesker og tale vil du også øge dit selvværd og på den måde i højere grad opnå succes på jobbet. Vil du hellere tale med en terapeut, er dette også muligt, da de kan hjælpe dig med at forstå din sceneskræk og nogle af bagvedliggende årsager. Find din terapeut eller coach på listen nedenfor eller tilmeld dig GoMentor 24/7 - så matcher vi dig op med den rette til din situation, som du kan skrive ubegrænset med, uafhængigt af tid og sted.

Fordele ved terapi og coaching for sceneskræk

  • At tale mere frit foran andre
  • At afholde præsentationer
  • At beherske et publikum

Få hjælp til sceneskræk

Glennie Grønne Bettina Østrand Maria Nymark Jensen Monnieh Petersen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.