Forhandlingsteknik

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Forhandlingsteknikker bliver brugt i en lønforhandling mellem chef og medarbejderI forretningsverdenen vil man ofte blive stillet i forhandlingssituationer. Ved at mestre kunsten at forhandle, vil man kunne opnå mere med sin karriere. Hvad enten man forhandler kontrakter for en kunde eller man vil forhandle sig til en bedre løn på sit arbejde, er der mange forhandlingsmetoder der kan vise sig at være nyttige. Hos GoMentor tilbyder vores tilknyttede specialister online business coaching, der kan være med til at forbedre ens forhandlingsteknikker.

Grundlæggende forhandlingsteknikker og metoder

Her er nogle grundlæggende idéer som er gode at have i baghovedet, når man forhandler i forretningsøjemed:

  • Grundlæggende mægling - At kende hoved og hale på typiske forretningsforhandlinger er grundlæggende for enhver, der kommer til at være involveret i seriøse forhandlinger. Hvad enten man forhandler med kunder, andre ansatte eller potentielle forretningsforbindelser, er der mange færdigheder der er nødvendige at besidde for at opnå succes med sine forhandlinger. 
  • Kunsten at "bluffe" - At vide hvornår man skal holde nogle informationer tilbage, kan være afgørende i en forhandlingssituation. Nogle mestrer kunsten at "bluffe" bedre end andre, men der er en række ting man kan tillære sig, omkring det at tilbageholde information, for at opnå en mere gunstig forhandling. 
  • "Know When to Hold Them" - I adskillige tilfælde vil forretningsforhandlinger strande ved løst snak frem og tilbage. I visse situationer vil det derfor være bedre at forholde sig tavs og lade kontraparten komme med det næste udspil. 
  • "Know When to Fold Them" - En anden vigtig egenskab, er evnen til at gennemskue hvornår forhandlinger er gået i stå, og ikke længere bringer noget produktivt med sig. At være i stand til at gennemskue dette og komme videre, er vigtig i forhold til, ikke at miste dyrebar tid - også selvom der er tale om vigtige forhandlinger.

Hvis du har brug for mere dybdegående hjælp, end bare det helt grundlæggende, så kan business coaching måske være løsningen for dig.

Business Coaching: Forhandlingsteknik

Forhandlingsteknikker gør en person bedre til, at forhandle forretningskontrakter med succes, men de kan også være nyttige i andre henseender. En business coach kan lære dig at blive bedre til at forhandle. Hvad enten der er tale om forhandlinger internt i virksomheden eller eksternt med andre virksomheder, vil der altid være adskillige grunde til, at tilegne sig forhandlingsteknikker. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række eksperter som er specialiserede i forhandlinger. De kan bidrage med den viden og knowhow der kan være med til at gøre dig til en bedre forhandler. Det, at man via GoMentor kan få coaching online, medfører, at selv de travleste og mest ambitiøse forretningsfolk kan få gavn af business coaching. Det kan være svært for nogle at lære at være både positiv og hård på samme tid, men der findes en række teknikker der kan hjælpe dig til at blive en bedre forhandler.

Fordele ved coaching for forhandlingsteknik

  • At skabe win-win situationer
  • Evnen til at slå en handel af
  • At få over-hånden i en situation
  • At kende grænserne
  • At lukke handlen

Bliv bedre til at forhandle

Bettina Østrand Glennie Grønne Louise Aagaard Karin Rebecca  Ladefoged
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.