Præsentationsteknik

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Businesscoach giver råd til præsentationsteknik til klient, så han i fremtiden kan præsentere sine forretningsideer på en spændene og tiltalende måde

Hvorfor er præsentationsteknik vigtigt?

Ud over at man skal være god til at tale for større forsamlinger, er der en række kompetencer som er vigtige for, at man kan være i stand til, at afholde en god præsentation. Forretningspræsentationer kan være meget forskelligartede, afhængigt af, hvem modtageren er og hvem der afholder præsentationen, men der er færdigheder som kan være brugbare i alle præsentationssituationer. Online business coaching via GoMentor.dk, kan udstyre en med de værktøjer der er nødvendige for at opnå succes. Før vi viser hvordan, præsenterer vi her et par grundlæggende elementer i præsentationsteknik i forretningsøjemed.

Grundlæggende præsentationsteknik

Selvom der er mange specifikationer og detaljer der er vigtige i forbindelse med præsentationer, er her en række af de mere grundlæggende præsentationsteknikker som er brugbare i de fleste forretningssituationer:

  • Research - At kende sit publikum udgør som regel mindst halvdelen af det, at sammensætte en god præsentation. Dette kan være både nemt og svært, men uanset omstændighederne, er der visse kompetencer man kan tilegne sig, som gør hele processen nemmere. 
  • Angiv tonen - Så snart man kender sit publikum, er det nemmere at angive tonen for sin præsentation. I nogle tilfælde kan en sjov eller skør præsentation være det mest effektive, imens det andre gange vil være mere givtigt med en mere professionel præsentation med masser af statistiker og grafer. At vide hvornår man skal anlægge hvilken tone, er en af de vigtigste kompetencer at besidde i forhold til effektiv præsentationsteknik. 
  • Del dine mål med modtageren - Et andet af de vigtigste aspekter i relation til effektiv præsentationsteknik er, at sætte mål ved præsentationens begyndelse. Hvad end disse måtte være, er der flere grunde til, at det er vigtigt at dele disse med dit publikum. 
  • For folk der har brug for lidt mere vejledning når det kommer til at lave en præsentation, der er særligt spektakulær.

Business Coaching: Præsentationsteknik

Præsentationsteknikker dækker over de egenskaber der gør en person i stand til, at afholde en god præsentation. Hvad end publikum består af en person (en direktør eller en vigtig kunde) eller en forsamling på flere tusinde, findes der præsentationsteknikker der vil kunne læres af en business coach. Afhængigt af ens stilling er det ikke utænkeligt, at man på et tidspunkt vil skulle afholde en præsentation for til en større eller mindre forsamling. Hvad enten man skal afholde en præsentation for en enkelt overordnet eller en større samling ligemænd, er der en række omstændigheder som man må forholde sig til. Selv de, der ikke har problemer med, at tale for en større forsamling, vil måske kunne drage fordel af en business coach. Her hos GoMentor kan vores tilknyttede coaches tilbyde praktiske værktøjer og teknikker der vil gøre det nemmere at afholde præsentation, uanset om der er tale om en større eller mindre præsentation. Ved at tilbyde online business coaching, håber vi at vi kan hjælpe personer, der ellers ikke ville have mulighed for at opnå den støtte og rådgivning der skal til, for at man kan afholde en god præsentation.

Fordele ved coaching for præsentationsteknik

  • At tale offentligt
  • At afholde præsentationer
  • At pitche potentielle kunder
  • Multimedie slideshows 
  • At beherske et publikum

Lær at afholde præsentationer

Bettina Østrand Glennie Grønne Maria Nymark Jensen Katrine Boeck
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.