Hvad er mit ønske – hvad er mit mål?

Skrevet d. 2-3-2021 13:42:15 af Elisabeth Milada Vind - Coach, Business coach, Stresscoach, Kropsterapeut, Gestaltterapeut

Kære Dig

Indimellem stopper vi op og tænker over, hvad det er, vi faktisk skal vælge at prioritere i livet. Vores eget liv. Hvad er mest vigtigt for netop mig? Hvad vil jeg gerne beskæftige mig med? Hvad vil jeg rigtig gerne gøre i løbet af min dagligdag og den kommende periode?

Hvis vi virkelig brænder for noget og bekræfter dette – fx med en indmeldelse i en forening eller fritidsinteresse, søger et nyt job, søger en date, begynder at gøre noget anderledes i dagligdagen - men hvis vi ikke får reageret nok på den impuls, der kom til at skabe det, vi ønsker, den nye vane, det, vi faktisk ønsker, så kan vi have en tendens til at udsætte og undskylde for, hvorfor vi ikke gør det.

Den nye ændring kan også vise sig at være både bekræftende og motiverende, men der følger også noget med på ’rejsen’, som vi ikke havde tænkt over eller som føles besværligt. Fx at hvis jeg vil gå eller løbe 5 km, så følger det at tage løbeskoene på og komme ud af døren også med. Og hvad når lysten ikke er på toppen.

Det er derfor vi skal prioritere. Hvad er det, jeg ønsker mig, hvad er mit mål? Og virkelig mærke efter. Hvilke af mine ønsker betyder mest for mig? Hvilke af mine ønsker er noget, som virkelig motiverer mig og gør mig glad indeni? Hvilket ønske vækker noget til live, som jeg savner – og måske har savnet længe?

Nogle gange er det den indre impuls, vi skal følge: Det her føles godt for mig – jeg kan mærke, at det er det helt rigtige og jeg er ikke i tvivl. Det vil skabe det i mit liv, som jeg længe har søgt efter. Det kunne være at starte med noget kreativt eller gå en tur med en god ven.

Nogle gange skal vi planlægge os til at forandringen sker. Det kan være, at forandringen er større – fx en flytning – og så er planlægningen en proces, som også skaber en sikkerhed for dig for, at du kommer godt igennem. En større plan kan fx skabes ved at se dit endemål og så gå baglæns derfra og se, hvad du skal gøre uge for uge for at nå der til.

En af de vigtigste måder at afgøre om valget er rigtigt er, at mærke indeni, om det vækker din indre glæde, din indre forventning, din indre glød. Det vil være dét, som gør, at du også i morgen og næste uge har lyst til at handle på dit ønske og skabe den forandring, du har ønsket dig i dit liv.

Hvad er dit ønske i dit liv netop nu?

Bh. Elisabeth

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.