Målsætning (sundhed)

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er målsætning, når vi snakker om sundhed?

En diset løbebande symboliserer de uklare målsætninger mange har inden for deres sundhed Målsætning er en simpel og grundlæggende opgave, men det er forbløffende hvor meget det kan bidrage til at ændre i ens liv. Problemet er, at de fleste først finder ud af, hvor vigtigt det er, at sætte mål for sig selv sent i livet. Heldigvis er det aldrig for sent at sætte sig mål og nå dem. Denne simple opgave, kan gøre det muligt at opnå ting, man slet ikke havde turdet drømme om. Men selvom denne relativt nemme disciplin kan hjælpe til, at ændre ens liv, er det de færreste der er i stand til, at overføre det til deres eget liv. Det er her online life coaching via GoMentor.dk kan hjælpe. Men før vi kommer nærmere ind på det, er her et kig på nogle af de grundliggende fordele ved målsætning. 

Fordele ved målsætning

Her er nogle af de helt grundlæggende fordele ved målsætning, og lidt om, hvordan man rent faktisk når sine mål.

 • Mere motivation - Folk der sætter sig mål er typisk mere motiverede, hvilket betyder, at de kan opnå mere. Forøget motivation er en stor faktor i bestræbelserne på, at opnå succes i livet. 
 • Mere succes - Ud over at være mere motiverede, oplever personer der sætter mål for sig selv - og når dem - generelt mere succes i livet. Det er klart, at kriteriet for succes er meget individuelt, men det vil altid medføre positive resultater. 
 • Forøget tilfredshed - Når man opnår mere succes i livet, vil man typisk også være mere tilfreds med livet helt generelt. En forøget tilfredshed kan føre mange gode ting med sig.
 • Mindre stress - Mere tilfredshed kan føre til mindre stress, som kan gøre en i stand til, at leve et sundere liv. Personer der er sunde, har mindre risiko for at blive udsat for mentale forstyrrelser, der kan påvirke en i negativ retning. 
 • Mere glæde - Hvis man generelt er tilfreds og ikke oplever megen stress i sit liv, bliver man gladere. Dette er for mange essensen med livet, også selvom det ikke nødvendigvis er lig med penge eller magt. At være glad må være et værdigt mål at stræbe efter.
 

Online life coaching for målsætning

Som du kan se, kan det at sætte sig mål og stræbe efter at nå dem, have enorm indflydelse på livskvaliteten. En af fordelene ved online life coaching via GoMentor.dk er, at det kan hjælpe dig, uden at du skal bruge en masse tid på, at få det til at passe ind i kalenderen. Life coaching kan lære dig hvordan du sætter dig mål og når dem. Ved hjælp af praktiske råd, der er nemme at følge, kan vores tilknyttede coaches gøre dig i stand til at sætte dig mål, og følge op på dem. Nogle har måske kun brug for en lille smule vejledning, imens andre måske har brug for mere rådgivning. Det er det smarte ved life coaching via GoMentor.dk: Du kan få hjælp i dit helt eget tempo.  

Definition af Målsætning

Målsætning handler om, at stille sig selv specifikke og konkrete opgaver med en deadline. Fordelene ved målsætning er enorme, og det er derfor at life coaching kan anbefales for folk der vil have hjælp til denne opgave.

Symptomer på / Grunde til Målsætning 

 • At sætte sig mål
 • Opnåelse af mål
 • Teknikker til målsætning
 • At følge en række trin for at nå sit mål

De færreste ved, hvor meget det kræver for at blive den bedste på sit felt. Du kan have talent i særklasse, du kan yde en ekstrem træningsindsats, være målrettet, veltilrettelagt og fokuseret. Du kan have de økonomiske midler på plads og opbakning fra familie, venner og kæresten og alligevel er du ikke den bedste, men hvorfor?

Der mangler lige det sidste. Der mangler evnen til at holde sig mentalt skarp og på toppen på helt præcise tidspunkter og ved helt særskilte lejligheder, nemlig ”når det virkelig gælder”. I sports verden er der kontant afregning. Om du er erhvervsmand eller professionel sportsudøver, skal du besidde evne at peake på det helt rigtige tidspunkt. For en sportsmand kan et splitsekundens manglende koncentration, manglende evne til at holde fokus eller krafterne til at yde, være forskellen mellem succes og fiasko. Uanset hvilken sportsgren man dyrker kan de små mentale fejl have store konsekvenser. Det kan være en fodbold spiller som brænder det afgørende straffe, det kan være en svømmer som ikke disponere sine kræfter rigtigt og går kold de sidste 25 meter, det kan være golfspilleren, der slår bolden i vandet, fordi man bliver distrahere af et kamera eller et host blandt tilskuerne. De små mentale fejl kan altså have stor betydning. Her kan erhvervsmanden på den anden side lettere gemme sig bag skærmen og trække vejret dybt, indtil fokus er genoprettet og så gå ud og performe.

Definition af Sports coaching

En sports coach, hjælper og støtter dig igen din træning, kost og motivation. En sports coach kan hjælpe dig med at opnå dine resultater og mål. Med hjælp fra en sports coach, kan du få en organiseret træning. Du kan få hjælp til at opret holde motivationen til at nå dine mål. Ved hjælp af mental træning kan du få hjælp dig at fokusere i pressede situationer. I sidste ende skulle din sports coach gerne have hjulpet dig til at opnå dine mål, samt forbedrede din evne til at præstere.

Symptomer på / Grunde til Sports coaching

 • Du skal være målrettet
 • Forkusere på dine mål
 • Du skal være organiseret og veltilrettelagt
 • Koncentrere din træning
 • Du skal have viljestyrke

Få hjælp til målsætning for din sundhed

Frederik Engels Glennie Grønne Sanne Kirstine Holm Lene Wallentin
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Målsætning (sundhed)

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.